Debitirao za Luton Town

SIMON SLUGA: Zeznuo sam stvar, ali prije tog gola poklopilo se puno nepovoljnih stvari

Marko Cvijanović

Simon Sluga/Foto Luton Town

Simon Sluga/Foto Luton Town

Da, može se reći da sam spasio taj bod s nekoliko dobrih obrana, ali znam da se može gledati i s druge strane, recimo da nismo pobijedili zbog moje pogreške uoči drugog gola Middlesbrougha - kaže bivši vratar Riječana nakon svoje prve utakmice u Championshipu



RIJEKA Simon Sluga upisao je u petak službeni debi za Luton Town u prvenstvenoj utakmici protiv Middlesbrougha (3:3) i odmah se uvjerio što je Championship. Šest golova, od čega dva maestralna, puno rezultatskih preokreta, pregršt prilika s obiju strana, promašeni jedanaesterac… I na kraju… Svakom po bod! Najava nove sezone drugoligaškog natjecanja u Engleskoj nije mogla biti bolja.


– Pratio sam Championship i prije nego što sam došao u Englesku, Lovre Kalinić mi je puno pričao o toj ligi pa sam otprilike znao što me čeka, ali drukčije je kada sve to doživiš kao izravni protagonist – kaže donedavni vratar Rijeke koji je u susretu protiv Middlesbrougha prošao put od tragičara do junaka s obzirom na činjenicu da drugi gol gostujuće momčadi ide na njegovu dušu, ali i nekoliko sjajnih obrana u smiraju susreta.


– Zeznuo sam stvar, znam to, iako… Ne bih želio da ispadne da tražim nekakav alibi, ali prije tog gola se poklopilo puno nepovoljnih stvari. Poskliznuo sam se u presudnom trenutku, a nisam ni najbolje vidio loptu koja mi dolazi. Nema opravdanja, kriv sam, sreća je da smo u nastavku utakmice pokazali karakter i uspjeli osvojiti bod. Da, može se reći da sam spasio taj bod s nekoliko dobrih obrana, ali znam da se može gledati i s druge strane, recimo da nismo pobijedili zbog moje pogreške uoči drugog gola Middlesbrougha.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU