Dinamo vs. Viktoria

Pun Maksimir vjere u pobjedu nad Česima i produžetak euro-proljeća

Ivana Vaupotić

Modri imaju prilike za veliki europski iskorak/PIXSELL

Modri imaju prilike za veliki europski iskorak/PIXSELL

Kada vidim kako se dečki pripremaju za ovu utakmicu, čini mi se da im ni ne treba trener. Bit će nam potrebno puno koncentracije, discipline u igri i strpljivosti. Igramo s jako dobrom momčadi koja ima više europskog iskustva od nas. No, vjerujem da možemo ostvariti svoj cilj, uz podršku naših navijača – kaže Nenad Bjelica, trener Dinama.



ZAGREB Teorija kaže da između Dinama i osmine finala Europske lige stoji samo jedan gol na večerašanjoj utakmici s Viktorijom koja u Zagreb stiže s prednošću iz Plzena (2:1). Samim time, praksa kaže da je društvu iz Maksimirske 128 za prolaz dovoljna minimalna pobjeda bez primljenog gola.


– Kada vidim kako se dečki pripremaju za ovu utakmicu, čini mi se da im ni ne treba trener. Bit će nam potrebno puno koncentracije, discipline u igri i strpljivosti. Igramo s jako dobrom momčadi koja ima više europskog iskustva od nas. No, vjerujem da možemo ostvariti svoj cilj, uz podršku naših navijača – kaže Nenad Bjelica, trener Dinama.


U kombinaciji za udarnu postavu nema samo Petra Stojanovića koji je u Plznenu zaradio treći žuti karton. Za njegovu poziciju desnog beka konkuriraju Sadegh Moharrami, Mario Šitum i Amir Rrahmani, s time da Bjelica, po svom starom običaju, ne želi unaprijed otkriti karte.




– Svi su zdravi i spremni. Naravno, oporavljenici nisu u optimalnom stanju, ali spremni su za ovu utakmicu. Najveći problem mi je odabrati jedanaestoricu za teren i još sedmoricu koji ulaze u zapisnik. No, to je moj posao. Moram izabrati igrače za koje vjerujem da mogu dati najviše – dodaje maksimirski šef struke.


I njemu je jasno da ključnu stavku za modri ansambl predstavlja psihološki aspekt.



Stadion Maksimir. Sudac Istvan Kovacs (Rumunjska).


DINAMO: Livaković, Šitum, Thephile, Dilaver, Leovac, Ademi, Hajrović, Olmo, Gojak, Oršić, Petković.


VIKTORIA: Kozačik, Havel, Pernica, Kovarik, Limberski, Hrošovski, Prochazka, Kayamba, Chory, Ekpai, Beauguel



– Sve je u glavi. U tjedan dana teško se može napraviti nešto posebno. Sve je u glavi, kako na prvoj utakmici, tako i sada. U Plzenu nismo najbolje iskontrolirali taj segment, ali na vrijeme smo dobili taj šamar. Sada smo stvari postavili drugačije i vjerujem da će to bolje izgledati – objašnjava Bjelica.


Prije tjedan dana Dinamo je u Plzenu odigrao vrlo dobro prvo poluvrijeme, a u nastavku je zaronio, dopustivši Viktoriji da se iskobelja iz zaostatka i stigne do pobjede.


– Po meni, zaslužili smo plasman u osminu finala. Međutim, to moramo dokazati na terenu, a ne kroz medije. Siguran sam da smo naučili tu važnu lekciju. Najvažnija je energija koju ja imam. Ako momčad to osjeti, možemo proći ovog vrlo neugodnog suparnika – tumači 47-godišnji stručnjak.


Po svemu sudeći, pad u Plzenu može se tumačiti kao izolirani incident, koji je stigao na valu euforije izazvane proljećem u Europi nakon skoro polja stoljeća posta. Naime, Bjelica samouvjerno tvrdi da je njegova momčad spremna za novi iskorak.


– Cijeli tjedan se pripremamo za ovu utakmicu. Uspjeh lako zamaže oči, i to nije lagano kontrolirati. Na prvoj utakmici i ja sam bio zaslijepljen svime što su tvrdili mediji. Međutim, ponavljam, sada smo stvari postavili drugačije i imamo bolju energiju i svoje argumente. Sve to daje nam vjeru da možemo biti bolji od Viktorije – ističe Bjelica.