Hrvatska vs. Mađarska

Prepun Poljud nosit će večeras Hrvatsku prema pobjedi i EURO-u

Marko Cvijanović

Posljednji trening hrvatskih reprezentativaca na Poljudu uoči ogleda protiv Mađarske/Foto PIXSELL

Posljednji trening hrvatskih reprezentativaca na Poljudu uoči ogleda protiv Mađarske/Foto PIXSELL

Bitno je da igramo pameću, a ne srcem. Nama i pobjeda 1:0 nosi tri boda, ne smijemo srljati i ući u nervozu. Ako uđemo u nervozu, onda imamo kontra efekt. Tražit ću od igrača strpljivu i smirenu igru. Međutim, to očekujem i od naše publike - upozorava izbornik Zlatko Dalić



RIJEKA Hrvatska nogometna reprezentacija večeras u Splitu protiv Mađarske igra važnu kvalifikacijsku utakmicu koja u velikoj mjeri može usmjeriti završni sprint »kockastih« prema Europskom prvenstvu iduće godine. Hrvatska pred ispunjenim poljudskim tribinama u svakom slučaju može napraviti značajan korak prema EURO-u.


– Pobjeda je imperativ da bismo u završnicu kvalifikacija ušli barem malo mirniji. Najvažnije je pobijediti, odigrati dobru i veliku utakmicu – kaže kapetan »kockastih« Luka Modrić, svjestan činjenice da pristup hrvatske momčadi mora biti značajno drukčiji u odnosu na prvi međusobni susret s Mađarima u tekućem kvalfikacijskom ciklusu.


– Najvažnije je to kako ćemo ući utakmicu. Svaki put kada smo bili pravi, bili smo nemjerljivo bolja ekipa od suparnika. Mađari su u Budimpešti pokazali da imaju kvalitetu i da mogu iznenaditi ako nismo na sto posto.





Hrvatska – Mađarska       20.45   


Slovačka – Wales       20.45Hrvatska       5       3       1       1       10:5       10Mađarska       5       3       0       2       7:6       9Slovačka       5       3       0       2       9:7       9Wales       4       2       0       2       4:4       6Azerbajdžan       5       0       1       4       5:13       1

Sljedeće utakmice (13. listopada): Wales – Hrvatska, Mađarska – Azerbajdžan.



Zlatko Dalić uoči večerašnje utakmice maksimalno nastoji u drugi plan potisnuti emocije, iako je to teško s obzirom na očekivanu podršku ispunjenih poljudskih tribina. Dalić, međutim, zna što mu je činiti:


– Bitno je da igramo pameću, a ne srcem. Nama i pobjeda 1:0 nosi tri boda, ne smijemo srljati i ući u nervozu. U Slovačkoj je to bilo sjajno, bez obzira na početne promašaje, nastavili smo igrati smireno, ali u Azerbajdžanu to nije bilo dobro. Ako uđemo u nervozu, onda imamo kontra efekt. Tražit ću od igrača strpljivu i smirenu igru. Međutim, to očekujem i od naše publike. Kod nas se sve odmah želi sve riješiti u prvih 10 minuta, a ne ide uvijek sve baš tako glatko – upozorava izbornik.


HRVATSKA – MAĐARSKA 20.45 SATI


Stadion Poljud. – Sudac: Daniele Orsato (Italija).


HRVATSKA: Livaković, Jedvaj, Lovren, Vida, Barišić, Rakitić, Brozović, Modrić, Perišić, Petković, Rebić.


MAĐARSKA: Gulacsi, Locvrencis, Lang, Orban, Kadar, Dzudzsak, Kleinheisler, Siger, Sallai, Nemeth, Szalai.