Domagoj Pavičić

Pokazali smo karakter i izvukli se iz krize, na terenu ginemo jedan za drugoga

Ivana Vaupotić

Domagoj Pavičić/Foto Arhiva NL

Domagoj Pavičić/Foto Arhiva NL

Nedavno nam je Lokomotiva bježala sedam bodova, a sada smo poravnati i na Rujevici igramo s njima za drugo mjesto. Osim toga, prošli smo u i polufinale Kupa. Dižemo se i napravit ćemo sve da tako i nastavimo – zaključuje Pavičić.



ZAGREB Dva dana razmaka između utakmica ipak su bila premalo za repriziranje sjajnog izdanja iz Gradskog vrta u Kranjčevićevoj. Realno, »Rijeka« je u prvom poluvremenu četvrtfinala Kupa s »Lokomotivom« izgledala prilično beskrvno, kao momčad koja je zrela za porciju golova. U tom razdoblju igre vezni red i napad nisu nudili puno ideja za probijanje rastrčanog suparnika, a obrana je djelovala jako nesigurno.


Srećom po riječke ambicije, »Lokomotiva« je u prvom dijelu pokazivala puno respekta prema momčadi koja je u zadnja dva kola HT Prve lige bacila na koljena »Dinamo« i »Osijek«. Istina, društvo s Kajzerice je opasno prijetilo i imalo gol prednosti od 19. minute, zahvaljujući Dejanu Radonjiću, ali za nešto više od nedostajalo je zrnce sportske drskosti.


A i pameti u 44. minuti koja je usmjerila tijek utakmice. Tada su, naime, četiri domaća igrača krenula u juriš na trojicu gostujućih braniča. Lokosima je ta akcija mogla donijeti drugi gol i zakucavanje »Rijeke« u crnu zemlju, no loše odmjereni pas sve im je upropastio. Zapravo, dodatnu priliku domaćinu je ponudio nezgodni odbijanac od noge Zorana Kvržića, nakon kojeg je Simon Sluga lijevom nogom jedva izbio loptu izvan okvira svog gola.


Uklizavanje




Samo pet sekundi kasnije sve se promijenilo. Umjesto povećanja vodstva, »Lokomotiva« je doživjela zasluženo smanjenje broja igrača. Teško je dokučiti o čemu je razmišljao Myrto Uzuni u tom trenutku, kada je odlučio s obje noge uklizati u Stjepana Lončara, iako je svima na stadionu bilo jasno da do lopte može doći jedino kroz meso i kosti. Opet, to nije problem »Rijeke« koja je golovima Hebera i Alexandera Gorgona u nastavku izborila polufinale Kupa.


– Mogu reći da je »Lokomotiva« bila bolji suparnik do Uzunijevog crvenog kartona. Mi smo bili nekako teški i tromi, kao da je utakmica s »Osijekom« ostavila trag na nama – tumači Domagoj Pavičić.


Zapravo, trenutak nije mogao biti bolji za »Rijeku« jer sve se odigralo uoči odlaska na petnaestominutnu pauzu u svlačionicu. Drugo poluvrijeme je pokazalo da je Igor Bišćan maksimalno dobro iskoristio to vrijeme.


– Psihološki smo se dignuli i zaigrali smo puno bolje. Mogli smo pobijediti i s više od 2:1. To je tako u nogometu. Zadnji put smo bili dominantni u Kranjčevićevoj, a onda smo dobili crveni karton i izgubili. Na svu sreću, sada se sve okrenulo na našu stranu – dodaje 24-godišnji veznjak.


Proboj u polufinale Kupa označio je i šestu uzastopnu pobjedu »Rijeke«, s time da su u zadnje dvije utakmice »Osijek« i »Lokomotiva« imali rano vodstvo.


Zalet za derbi


– U zadnje vrijeme ispada da počinjemo igrati tek nakon što primimo gol. Smatram da smo tu pokazali koliko je ova momčad karakterna i čvrsta u glavi. Naravno, bilo bi puno bolje da mi prvi zabijemo gol i mirno privedemo utakmicu kraju – kaže Pavičić.


Prva prilika za realizaciju takvog scenarija stiže već u subotu, kada je na rasporedu prvenstveni ogled s »Lokomotivom« na Rujevici. Ta utakmica »Rijeci« pruža priliku da zasjedne na drugo mjesto HT Prve lige, sa barem dva boda više od najbliže pratnje.


– Igramo pred svojim navijačima, i to bi nam trebalo donijeti određenu prednost. Sada nam je najvažnije da su dobro odmorimo i uhvatimo pravi zalet za taj derbi. Ove sezone »Lokomotiva« igra odlično i vrlo je nezgodna. S razlogom su pri vrhu ljestvice. Prema tome, morat ćemo se baciti na glavu i dati sve od sebe za ta tri boda – objašnjava Pavičić, kojem će to biti 55. nastup u dresu »Rijeke«.


– Jedno vrijeme smo bili u crnoj rupi i nismo znali za pobjedu. Međutim, pokazali smo karakter i izvukli smo se iz te krize. Na terenu ginemo jedan za drugoga, i to se vidi na rezultatima. Nedavno nam je »Lokomotiva« bježala sedam bodova, a sada smo poravnati i na Rujevici igramo s njima za drugo mjesto. Osim toga, prošli smo u i polufinale Kupa. Dižemo se i napravit ćemo sve da tako i nastavimo – zaključuje Pavičić.