Serie A

Pogledajte prvijenac Marka Roga za Napoli, Badelj strijelac za Fiorentinu

Hina

REUTERS

REUTERS

Milan je na San Siru pobijedio Cagliari 2-1, a prve minute za 'Rossonere' upisao je Nikola Kalinić



Hrvatski reprezentativci Marko Rog i Milan Badelj upisali su se među strijelce u susretima 2. kola talijanskog nogometnog prvenstva, dok je Nikola Kalinić debitirao za Milan.


Rog se upisao među strijelce u pobjedi Napolija protiv Atalante 3-1, dok je Milan Badelj zabio utješni pogodak za Fiorentinu koja je u Firenzi izgubila od Sampdorije 1-2.


Napoli je pobijedio Atalantu 3-1 nakon što je gubio na poluvremenu. Gosti su poveli u 16. minuti golom Bryana Cristantea i uspjeli su zadržati vodstvo do konca prvog dijela.




Međutim, Napoli je u nastavku vrlo brzo okrenuo rezultat golovima Piotra Zielinskog (56) i Driesa Mertensa (61). Pobjedu domaćina potvrdio je Marko Rog u 87. minuti, 13 minuta nakon što je ušao u igru umjesto Zielinskog. Rogu je to bio prvijenac u dresu Napolija. Ivan Strinić nije nastupio za domaći sastav.



Milan je na San Siru pobijedio Cagliari 2-1, a prve minute za ‘Rossonere’ upisao je Nikola Kalinić.


Domaćin je poveo u 10. minuti preko Patricka Cutrona, no Cagliari je u 56. izjednačio golom Joao Pedra. Međutim, radost gostiju nije dugo trajala. U 70. minuti je Suso sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca doveo Milan u novo vodstvo. Kalinić je dobio priliku u posljednjih 12 minuta, dok je Duje Čop za goste zaigrao od 76. minute.


Fiorentina je kod kuće izgubila od Sampdorije 1-2 upisavši drugi poraz ove sezone. Gosti su poveli golovima Gianluce Caprarija (32) i Fabia Quaglirelle (35-11m), a Badelj je smanjio u 50. minuti.


SPAL je kod kuće pobijedio Udinese 3-2, a Stipe Perica je za goste zaigrao od 71. minute, dok Andrija Balić nije nastupio.


Crotone i Verona su odigrali bez golova, a za domaći sastav je cijelu utakmicu odigrao Ante Budimir.


Lazio je na gostovanju pobijedio Chievo 2-1, a Ivan Vargić nije ulazio u igru kod gostiju.


Na ljestvici vode Juventus, Inter, Milan, Napoli i Sampdorija sa po šest bodova, dok su na začelju Fiorentina, Udinese, Atalanta, Cagliari i Benevento sa po dva poraza.