AMBICIOZAN POČETAK

NEDJELJKO LALIĆ: Zamet ću pokušati odvesti među prva četiri

Igor Duvnjak

Nedjeljko Lalić

Nedjeljko Lalić

Mogu izraziti zadovoljstvo što imam priliku trenirati klub s tako dugom tradicijom kakvu ima Zamet. Prema onom što čujem klub raspolaže s ogromnim potencijalom mladih kadetskih reprezentativaca - kaže iskusni trener



RIJEKA Nedjeljko Lalić novi je trener rukometaša Zameta umjesto Drage Žiljaka, pomalo očekivana je i najavljivana vijest iz redova riječkog premijerligaša. Proteklih dana Žiljaku je prvo ponuđeno mjesto profesionalca u klubu, što njemu s obzirom na radno mjesto i poslovne obveze nije odgovaralo i došlo je do razlaza.


Novi kormilar, profesor Nedeljko Lalić ima bogatu rukometnu biografiju, nakon Josipa Šojata to je drugi bivši igrač »medvjeda« koji će voditi Zamećane. Trenerski posao obavlja već 33 godine, u karijeri je vodio brojne renomirane klubove s kojima je imao uspjeha. Kao zapaženi igrač Lalić je čak 16 godina nastupao za Medveščak i Zagreb, a inače kao stručnjak je osvojio PH s rukometašicama Podravke, hrvatski Kup s Lokomotivom, drugo mjesto s talijanskim Ortigia Siracusom, vodio je i pulsku Arenu, Varaždin, Medveščak i Modenu. Proteklu godinu Lalić je bio angažiran u Italiji.


– Mogu izraziti zadovoljstvo što imam priliku trenirati klub s tako dugom tradicijom kakvu ima Zamet. Prema onom što čujem klub raspolaže s ogromnim potencijalom mladih kadetskih reprezentativaca – kaže Nedjeljko Lalić koji je trenutno u Puli i najavljuje rezultatski uzlet Zamećana. – Vjerujem da ćemo načiniti pomak i pokušati izboriti plasman među četiri najbolje ekipe.