Čitatelji izabrali

Messi slavio ispred Modrića u izboru Marce

Hina

Leo Messi/Foto REUTERS

Leo Messi/Foto REUTERS



MADRID Ugledni španjolski sportski dnevni list Marca proveo je veliku anketu među svojim čitateljima koji su birali stotinu najboljih nogometaša u 2018. godini, a pobijedio je Argentinac Lionel Messi ispred našeg Luke Modrića i Francuza Antoinea Griezmanna.


Messi je u protekloj godini s Barcelonom osvojio dvostruku krunu, prvenstvo i Kup, a bio je i najbolji strijelac prošle sezone. Argentinski majstor i ove sezone vodi na ljestvici najboljih strijelaca Primere.


Messi je slavio ispred kapetana hrvatske reprezentacije koji je imao godinu snova. Luka je u dresu hrvatske vrste osvojio srebro na svjetskom prvenstvu u Rusiji, dok je s Real Madridom slavio u Ligi prvaka, te klupskom svjetskom prvenstvu. Modrić je u 2018. osvojio sva najvažnija individualna priznanja. U izboru uglednog francuskog magazina France Football dobio je Zlatnu loptu koja se dodjeljuje nogometašu godine. Dobio je i nagradu za najboljeg igrača svjetskog prvenstva u Rusiji, proglašen je najboljim igračem Europe u izboru Europske nogometne federacije (UEFA), te najboljim igračem svijeta u izboru Međunarodne nogometne federacije (FIFA).




Dodajmo kako je veznjak hrvatske reprezentacije i Real Madrida izabran i za najboljeg nogometaša svijeta u izboru Međunarodnog instituta za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS), te je dobio i nagradu internetskog portala goal.com.


Iza Messija i Modrića ostao je svjetski prvak Griezmann, a zatim slijede Cristiano Ronaldo, Kylian Mbappe, Mohamed Salah, Eden Hazard…Među 100 najboljih nalazi se još pet hrvatskih nogometaša. Ivan Rakitić se nalazi na 15. mjestu, Mario Mandžukić je deset mjesta niže, Dejan Lovren drži 51. mjesto, Ivan Perišić je na 55. poziciji, a Danijel Subašić na 71. mjestu.