Kakva statistika

Marcelo Brozović je prvi maratonac Serie A i četvrti po oduzetim loptama

Igor Duvnjak

Marcelo Brozović/Foto REUTERS

Marcelo Brozović/Foto REUTERS

Motorin u milanskoj momčadi trenera Luigija Spalettija je prvi u top pet trkača lige, u prosjeku je prema podacima tamošnjih statističara pretrčao 12 kilometara i 278 metara u 472 minute, koliko je proveo na terenu



RIJEKA Nema trenera koji je bi poželio u momčadi Marcela Brozovića, hrvatski reprezentativac je prvi maratonac Serie A poslije pet kola, četvrti je po oduzetim loptama, a onako usput i zabija kao što je to bilo u prošlom kolu u Genovi sa Sampdorijom kada je odlučio pobjednika u sudačkoj nadoknadi veremena. Nema dvojbe da takav tip igrača svojim učinkom i zalaganjem na svakoj utakmici itekako zaradi premiju. Motorin u milanskoj momčadi trenera Luigija Spalettija je prvi u top pet trkača lige, u prosjeku je prema podacima tamošnjih statističara pretrčao 12 kilometara i 278 metara u 472 minute, koliko je proveo na terenu. Iza njega su suigrač Roberto Gagliaridini ( prosjek 12,169 km), Slovenac Leo Štulac iz Parme (prosjek 11,866 km), Urugvajac Intera Matias Vecino (prosjek 11,862 km), a peti je Nicolo’ Barella iz Cagliarija (prosjek 11,822 km) Poreedak prve petorice govori da su u Interu, ako ništa drugo a ono su trtkački itekako raspoloženi.


Marcelo Brozović je i uspješan u duelima, u prvih pet nastupa uzeo je 24 lopte i dijeli četvrto i peto mjesto sa Thiagom Cionekom, braničem, Spala iz Ferrare, naturaliziranim brazilskim Poljakom. U ovom poretku je najuspješniji Kalidou Koulibaly, branič Napolija, Francuz senegalskog porijekla sa 34 oduzete lopte. Drugi je njegov klupski drug, Brazilac Allan sa 33 a trećeplasirani Brazilac rimskog »Lazija« Wallace sa 26 oduzetih lopti.