Branič uoči subotnjeg dvoboja

Lovren: ”Wales je nezgodna momčad i sigurno nam neće biti lako. Favoriti jesmo i moramo pobijediti”

Hina

Foto R. Brmalj

Foto R. Brmalj



Branič novog europskog prvaka Liverpoola, Dejan Lovren kao posljednji se priključio hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji koju u subotu očekuje dvoboj protiv Walesa u kvalifikacijama za EP 2020.


“Liverpool će ove dane zauvijek pamtiti. Naravno, da mi je bilo žao što nisam nastupio u finalu jer volim igrati, ali igrao sam finale prošle godine i bilo mi je najvažnije nešto osvojiti s Liverpoolom. Uvijek smo nekako blizu, a opet daleko i najviše mi je drago zbog cijele momčadi te nekih pojedinaca koji su imali teške sezone kao i ja. Znam kroz što smo sve prošli,” kazao je Lovren.


Lovren je kazao kako je doček novih europskih prvaka bio prekrasan, sličan onome u Hrvatskoj prošlog ljeta.




“Pitali su me u klubu jesam li već tako nešto doživio pa sam mogao odgovoriti da jesam,” dodao je sa smiješkom.


Branič “redsa” i “vatrenih” je priznao kako mu nedostaje malo natjecateljskog ritma, ali kako je fizički i mentalno spreman.


“Nisam premlad, nisam prestar i znam kako treba odigrati u nadolazećim utakmicama. Wales je nezgodna momčad s puno dobrih pojedinaca i sigurno nam neće biti lako. Favoriti jesmo i moramo pobijediti pred svojom publikom, pred punim stadionom, bez obzira na problematičan termin. Najvažnije je pobjeđivati. Greške pri obrambenim prekidima mogu se i moraju ispraviti, a ne smijemo si dozvoliti da uđemo u utakmicu kao protiv Mađarske. Stvorili smo na Svjetskom prvenstvu određenu sliku o sebi, drugi nas poštuju i nema više alibija za sljedeće susrete,” kazao je.


Hrvatska će se suprostaviti Walesu bez čak desetorice suigrača s kojima je Lovren u Rusiji osvojio svjetsku broncu.


“Nedostaju nam svi kojih sada nema, nije postava više ista kao u Rusiji, no reprezentacija je i dalje ovdje i bez svakoga se može. Ima igrača koji su itekako željni dokazivanja, koji žele mjesto u prvoj postavi. Ne može se lako doći do reprezentacije,” kazao je na kraju.