Dinamo - Lokomotiva

Lakrdija u Kranjčevićevoj! U subotu svi na Rujevicu, pružimo otpor samovolji maksimirskih moćnika

P. N.

Navijači NK Rijeke / Snimio Vedran KARUZA / Nl arhiva

Navijači NK Rijeke / Snimio Vedran KARUZA / Nl arhiva

I upravo zbog naših čitatelja i cjelokupne javnosti Novi list će o  utakmici u Kranjčevićevoj, ali i bratskom odnosu dvaju klubova sutra posvetiti posebnu pažnju. Budući da je zbog blagdana izašao trobroj, tekst će od 10 sati biti objavljen na našem portalu. Ujedno pozivamo sve navijače Rijeke da dođu na utakmicu protiv Splita što se na Rujevici igra od 15 sati i gromoglasnim navijanjem podrže Rijeku



Nogometaši Dinama pobijedili su u Kranjčevićevoj Lokomotivu 2:1. Prevarili su se svi oni koji su pomislili da bi susret u petak, 25. po redu od kada je »filijala« u elitnom nogometnom razredu, mogao završiti bilo kojim drugim ishodom osim 24. pobjedom »modrih«, bez obzira što su domaći nogometaši već u 4. minuti preko Grezde svladali Livakovića i poveli 1:0.


Sve što se nakon toga zbivalo na travnjaku, pa i one sporadične »opasne« situacije pred »modrim« vratima, vodile su dobro znanom scenariju.


Kratko i jasno, ogled u Maksimiru bio je lakrdija što zaslužuje posebnu pažnju. I upravo zbog naših čitatelja i cjelokupne javnosti Novi list će o  utakmici u Kranjčevićevoj, ali i bratskom odnosu dvaju klubova (Lokomotivina službena e-mail adresa bila je [email protected], predsjednik Lokomotive bio je Zdravko Mamić, dopredsjednici Damir Vrbanović i Zoran Mamić, sportska inspekcija  izdala je rješenje kojom je Lokomotivi poništena licenca za natjecanje u Prvoj HNL o čemu je Novi list prvi pisao…), sutra posvetiti posebnu pažnju.




Ujedno pozivamo sve navijače Rijeke da dođu na utakmicu protiv Splita što se na Rujevici igra od 15 sati i gromoglasnim navijanjem podrže Rijeku u borbi za povijesnu titulu prvaka.


U sinoćnju lakrdiju u Maksimiru  lijepo se uklopio i glavni sudac Tihomir Pejin oprostivši El Arabiju Hillelu Soudaniju crveni ili u najgorem slučaju žuti karton zbog namjernog udaranja Capana, zbog kojeg bi »Mister derbi«, vidi slučajnosti, propustio ogled s »Hajdukom« na Maksimiru iduće subote.


Pejin je pritrčao Soudaniju i lijepo ga zamolio da se do kraja utakmice suzdrži od bilo kakvih incidenata jer bi mogao biti kažnjen i Alžirac se slijepo držao dogovora.


Pa neka netko kaže da lijepa riječ ne pomaže!