Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
28. siječnja 2020.
Ispis članka: LOVRO MAJER: Ne želim se spuštati na jezik ulice i pričati o osveti za poraz od Rijeke u finalu Kupa - Novi List

NoviList.hr

LOVRO MAJER: Ne želim se spuštati na jezik ulice i pričati o osveti za poraz od Rijeke u finalu Kupa

Modre računice

12. srpanj 2019 08:34

Napisao: Davor Petrović

Finale Kupa otišlo je na stranu Rijeka, kao što je lako moglo otići na našu stranu. U Puli smo sportski čestitali suparniku i odmah smo okrenuli novi list. Nema tu nikakvog vraćanja dugova ili osvete. Kod svih nas postoji samo jedna zdrava želja da se kroz bolju igru stigne do rezultata kojim bi svi navijači Dinama bili sretni i zadovoljni - kaže veznjak Dinama

Lovro Majer/Foto PIXSELL

ZAGREB Budući da su Dinamovi reprezentativci dobili nešto više slobodnih dana, zbog čega su se naknadno priključili pripremama, sutrašnja utakmica za Superkup otvorit će prostor igračima koji su tijekom prošle sezone imali nešto manju minutažu. Jedan od njih je Lovro Majer, na kojeg su se u zadnjih godinu dana vrlo često lijepile ozljede.

- Osvajanje Superkupa puno bi nam značilo jer svaki trofej ima svoju vrijednost. Osim toga, lijepo je ući u sezonu na pobjednički način. Jako dobro smo radili na pripremama i ta utakmica s Rijekom sigurno će biti dobra prilika da se pokažemo našim navijačima u dobrom svijetlu. Veselimo se da nam za početak sezone stiže takav respektabilan suparnik – objašnjava Majer.

Prije mjesec i pol dana Rijeka je u Puli osvojila Hrvatski nogometnu kup, pobijedivši Dinamo u finalu. Koliko je umjesno gledati Superkup u kontekstu vraćanaj milog za drago?

- Ne želim se spuštati na jezik ulice i pričati o nekakvoj osveti. Na taj način se ne govori o sportu. Finale Kupa otišlo je na stranu Rijeka, kao što je lako moglo otići na našu stranu. U Puli smo sportski čestitali suparniku i odmah smo okrenuli novi list. Nema tu nikakvog vraćanja dugova ili osvete. Kod svih nas postoji samo jedna zdrava želja da se kroz bolju igru stigne do rezultata kojim bi svi navijači Dinama bili sretni i zadovoljni.

Budući da se radi o prvoj natjecateljskoj utakmici sezone, može li nekome davati status favorita?

- U derbi utakmicama nije lako govoriti tome, bez obzira kada se igraju. Na primjer, nakon prvenstvene utakmice na Rujevici u završnici sezone svi su pričali da smo mi favoriti u finalu Kupa, a vidjeli smo kako je to ispalo u Puli. Sada odluka opet pada u jednoj utakmici, a u pitanju je nova borba za trofej, i zato mislim da favorita nema. Istina, mala je prednost što igramo u Maksimiru, pred svojim navijačima, ali svima nam je vrlo jasno da ćemo se u subotu morati itekako pomučiti za pobjedu.

Rekli ste da bi bilo lijepo ući u sezonu na pobjednički način. Može li ishod Superkupa na neki način odrediti nastavak sezone?

- Bilo bi sjajno pobjedom otvoriti novu sezonu osvajanjem trofeja, ali svi znamo da je to tek početak novog natjecateljskog ciklusa koji će dugo trajati. Superkup je odlična priprema za sve ono što će kasnije doći u sezoni. Pred Dinamom i Rijekom su zahtjevne kvalifikacije za europska natjecanja, što znači da nas očekuju iznimno važne utakmice. Naravno, trijumf u Superkupu donio bi dozu dodatnog samopouzdanja - rekao je Majer.