Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
27. siječnja 2020.
Ispis članka: KOMENTATOR BBC-a Bivši engleski nogometni reprezentativac Jenas: Modrić je najbolji veznjak na svijetu - Novi List

NoviList.hr

KOMENTATOR BBC-a Bivši engleski nogometni reprezentativac Jenas: Modrić je najbolji veznjak na svijetu

SP Rusija

10. srpanj 2018 11:24

Napisao: HINA

Reuters

Bivši engleski nogometni reprezentativac Jermaine Jenas (35), koji je danas stručni komentator BBC-a, smatra kako je Luka Modrić najbolji vezni nogometaš na svijetu.
Jenas smatra kako će ključ engleske pobjede u polufinalu SP-a biti 'kako zaustaviti Modrića'.
»Modriću je u glavi uvijek pobjeda i samo pobjeda, a što je situacija na terenu teža, on je sve bolji,« napisao je Jenas u svojoj kolumni.
»Neće biti lako. Modrić je brži nego što to ljudi misle i dovoljno jak da izdrži duele.«
Jenas je bivši igrač Tottenhama i dijelio je s Modrićem svlačionicu četiri godine naglasivši kako je obožavao igrati s Lukom.
»Uvijek me zadivio svojim rješenjima u teškim situacijama.«

Smatra kako pritisak polufinala neće utjecati na Modrićevu igru.
»Već kao mladog igrača uspoređivali su ga s nogometnim legendama kao što su Zvonimir Boban i Robert Prosinečki. Uostalom, protiv Danske je pokazao kako ga pritisak ne može slomiti. Promašio je jedanaesterac u produžetku, ali ga je išao ponovo pucati.«
Jenas se prisjetio kada je prvi put gledao Modrića.
»Bilo je to u kvalifikacijama za EP 2008. godine u Zagrebu. Hrvatska je pobijedila 2-0, a Luka je bio fenomenalan. U godinama koje su uslijedile Modrić je postao lider, a sada i kapetan reprezentacije svoje zemlje,« naglasio je bivši nogometaš Tottenhama, Newcastle Uniteda, Aston Ville i QPR.