Zaprešićki odjeci

Igor Bišćan zadovoljan testom, Armada ga vrijeđala dok je davao izjavu za TV

Portal Novilist.hr

Onih 37 minuta do isključenja je putokaz kako trebamo igrati, da možemo, da trebamo biti mirni i raditi dalje - rekao je trener Rijeke čije izlaganje u kameru Arenesport je pratio arsenal Armadinih uvreda s tribina



ZAPREŠIĆ Trener “bijelih” Igor Bišćan nije krio svoje zadovoljstvo nakon debitantske pobjede na riječkoj klupi.


– Crveni karton je puno toga promjenio, morali smo se prebaciti u nešto potpuno drugo. Uspjeli smo se u poluvremenu konsolidirati, regrupirati i postaviti kako igrati u nastavku – započeo je Bišćan. – U drugom poluvremenu smo bili dosta čvrsti i pametni. Nisu nam puno toga napravili, ono što je došlo, došlo je iz prekida sa strane. Na kraju s obzirom na situaciju moramo biti zadovoljni. Čestitam dečkima koji su prvo igrali kako spada i stvarili šanse, a onda su se prebacili na nešto drugo i tu su pokazali karakter, ozbiljnost, odgovornosti i požrtvovnost. 


Prekinuli ste crni niz, vjerojatno ćete nešto što je bilo loše zadržali za sebe, a što ste dobro vidjeli?




– Utakmicu bi podijelio na dva dijela, do isključenja i nakon isključenja. Imali smo jako kvalitetan posjed lopte koji nam je na trenutku donosio dosta toga pozitivnoga. S time sam zadovoljan. Nakon toga smo pokazali karakter. I s time sam zadovoljan. Za prvu utakmicu je ovo bio jedan jako dobar test koji smo po meni položili.


 Očekuje vas jadranski derbi u Splitu kod Hajduka koji isto nije u dobroj situaciji?


– Ni mi, ni oni nismo u bajnoj situaciji. Ova pobjeda puno znači za samopouzdanje, puno lakše ćemo se spremati i ići u Split. Spremit ćemo se maksimalno, svjesni smo s kim igramo i kako trebamo igrati. Onih 37 minuta do isključenja je putokaz kako trebamo igrati, da možemo, da trebamo biti mirni i raditi dalje – rekao je Bišćan u mikrofon kolega s Arenasporta. Za vrijeme izlaganja s gostujuće tribine stizale su na njegov račun sočne psovke i uvrede pripadnika Armade što je kod Bišćana stvaralo vidnu nelagodu.


Samir Toplak vratio se na klupu Intera nakon tri utakmice kazne. 


– Nismo uspjeli, iako smo imali tri dobre šanse koje nismo iskoristili. Rijeka je bila bolja u prvom poluvremenu, a u nastavku smo se dignuli. Iz prve njihove akcije u nastavku smo dobili gol. Vratili smo se u utakmicu, ali nismo uspjeli do kraja. Ne možeš očekivati da se vratiš s 2:0, a ne iskoristiš one dvije velike šanse u finišu utakmice – rekao je trener Zaprešićana.