Ništa od Damirovih beba

Igor Bišćan ne vidi u Rijekinoj školi igrače koji će ubrzo zaigrati u prvoj momčadi

Portal Novilist.hr

Igor Bišćan/Foto Arhiva NL

Igor Bišćan/Foto Arhiva NL

 Ne mogu obećati da će netko od mlađih dobiti šansu u skorije vrijeme ili da će biti starter. Kroz šest mjeseci do maksimalno godinu dana možemo očekivati da će se jedan takav pojaviti - kazao je Igor Bišćan za HNTV iako je nedavno klub objavio klupsku strategiju u kojoj je najavljena orijentacija na igrače iz vlastitog omladinskog pogona 



RIJEKA Iz riječkoga nogometnog prvoligaša nedavno su najavili svoju strategiju za iduće razdoblje s naglasom na razvoj mladih igrača iz vlastitog omladinskog pogona koji od dolaska Damira Miškovića na čelo kluba nije prvoj momčadi dao niti jednog igrača unatoč nemalim ulaganjima. Ivan Močinić, Damir Kreilach, Niko Datković, Antonini Čulina, Mate Miloš, Simon Sluga… posljednji su igrači ponikli u Rijekinoj školi koji su stigli do prve momčadi. Njih je Mišković zatekao u prvoj momčadi kada je preuzeo predsjedničku funkciju u klubu. U proteklih šest i pol godina nerijetko se treneru Matjažu Keku s punim pravom spočitavalo da ne pokazuje previše smisla za mlade igrače ponikle u klupskom omladinskom pogonu. Matjaž Kek je istekom prošle sezone pružio priliku Milanu Ristovskom, a uoči svojega odlaska s riječke klupe prve prvoligaške minute počeo je skupljati Denis Bušnja. Kao da je Kek znao da će nekoliko mjeseci kasnije klub u svoje strateške smjernice uvrstiti orijentaciju na igrače iz svojega dvorišta kao logičan potez u eri smanjivanja budžeta što pritom sugeriraju svi relevantni stručnjaci. Uostalom, nema jeftinijeg igrača od igrača odgojenog u vlastitoj školi nogometa od čije prodaje pritom možeš napuniti klupsku blagajnu.


Kekov nasljednik Igor Bišćan je nakon svoje uspješne epizode istekom jeseni očito stekao dobar uvid u mlade Rijekine igrače i vrlo jasno u svojem gostovanju na HNTV-u poručio da se neće tako skoro u bijelom dresu naći mladi igrač ponikao u klupskoj školi nogometa. Zanimljivo, Bišćanov najbliži suradnik je donedavni trener juniora i dugogodišnji djelatnik klupske škole nogometa – Renato Pilipović!  


– Ne mogu obećati da će netko od mlađih dobiti šansu u skorije vrijeme ili da će biti starter. Razumijem frustraciju navijača, mislim da ima par mladih, ali još to nije realno. Kroz šest mjeseci do maksimalno godinu dana možemo očekivati da će se jedan takav pojaviti – kazao je između ostaloga Bišćan za HNTV.