LIGA PRVAKA

IZNENAĐENJE NA CIPRU: Švrljugina Suduva izbacila APOEL, u drugom pretkolu čeka je Crvena zvezda!

P. N.

Andro Švrljuga

Andro Švrljuga

Bivši branič Rijeke u dvije utakmice bio je bolji od momčadi koja je prošle sezone igrala skupnu fazu Lige prvaka s Real Madridom, Tottenhamom i Borussijom Dortmund.



RIJEKA Andro Švrljuga, branič s Hreljina, koji je svojevremeno nosio dres prvoligaša s Rujevice, sudjelovao je u jednom od najvećih iznenađenja prvoga pretkola Lige prvaka. Nakon što je njegova Suduva u prvoj utakmici u Litvi svladala APOEL 3:1 (Švrljuga je asistirao za prvi gol), uspjela je u uzvratu na Cipru izgubiti samo s jednim golom razlike (1:0) čime je izborila drugo pretkolo u kojem Švrljugu i suigrače čeka – Crvena zvezda. Beograđani su izbacili latvijskih Sparatks (2:0 na Marakani, 0:0 u gostima). APOEL je inače prošle sezone igrao Ligu prvaka i to skupnu fazu zajedno s Real Madridom, Tottenhamom i Borussijom Dortmund.


Svojeg suparnika u drugom pretkolu saznali su i nogometaši Dinama koji su čekali boljega iz ogleda Hapoel Beer Sheve i Flore Tallin. Izraelci su prošli dalje s ukupnih 7:2. Drugo pretkolo moglo bi donijeti i jedan duel bivših igrača Rijeke, Marka Vešovića (Legia Varšava) i Filipa Dangubića (Spartak Trnava), odnosno Tonija Jovića (Zrinjski). Poljaci su obavili svoj dio posla za razliku od Slovaka i Mostaraca koji uzvratni susret igraju ove srijede. Prvi susret u Trnavi završio je minimalnom pobjedom domaćina. Prve utakmice drugoga pretkola igraju se 24. i 24. srpnja, a uzvrati 31. srpnja i 1. kolovoza.