Napustio klub

Goce Sedloski više nije trener Vardara

Hina

Goce Sedloski, Foto: D. LOVROVIĆ

Goce Sedloski, Foto: D. LOVROVIĆ

Navodeći kako su ga jako pogodili porazi od Kopenhagena i Škendije, Sedloski je istaknuo da je ponosan na dvogodišnje razdoblje provedeno na klupi Vardara



Nogometni stručnjak Goce Sedloski, bivši makedonski reprezentativac te igrač zagrebačkog Dinama i splitskog Hajduka, podnio je u utorak ostavku na dužnost prvog trenera makedonskog prvaka Vardara, nakon što je momčad ispala u trećem pretkolu Lige prvaka od Kopenhagena, a potom izgubila i na otvaranju domaćeg prvenstva od Škendije.


Vijest je objavio Vardar na svom službenom internetskom portalu, a u njoj se navodi izjava Sedloskog kako je odluku o ostavci donio za »dobro svih u klubu«.


Navodeći kako su ga jako pogodili porazi od Kopenhagena i Škendije, Sedloski je istaknuo da je ponosan na dvogodišnje razdoblje provedeno na klupi Vardara.




»Ja kao čovjek nisam navikao da gubim, a ni Vardar kao klub nije navikao na poraze. Ponosan sam na postignuto. Uspjeli smo osvojiti dva naslova u dvije godine, a ponosan sam na pobjedu nad Malmoeom i na plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu prvaka, kao i na domaću pobjedu nad Kopenhagenom«, izjavio je Sedloski.


Njegovom trenerskom umijeću svjedočili su i hrvatski ljubitelji nogometa, jer je prošle sezone vodio Vardar u utakmicama 2. pretkola Lige prvaka. Iako je hrvatski prvak, slavio sa 2-1 u Skoplju, a potom i sa 3-2 na Maksimiru, Vardar se pod vodstvom Sedloskog pokazao kao vrlo ozbiljan i neugodan suparnik koji je u zagrebačkom uzvratnom dvoboju dvaput ispuštao vodstvo (0-1 i 1-2).


Sedloski je kao igrač dvije sezone (1996 – 1998.) proveo u splitskom Hajduku, a nakon kratkotrajnog boravka u Engleskoj (Sheffield Wednesday), došao je u zagrebački Dinamo u kojem je proveo šest sezona i dogurao do statusa kapetana. Od 2015. godine je bio trener Vardara.


Makedonski prvak će u četvrtak u Skoplju igrati protiv Fenerbahčea u doigravanju za grupnu fazu Europa lige, a klupski čelnici još nisu objavili tko će naslijediti Sedloskog i voditi momčad.