SP U RUSIJI

GOL I ASISTENCIJA: Neymar odveo Brazil u četvrtfinale

P. N.

Neymar/Foto REUTERS

Neymar/Foto REUTERS

Brazilci će u četvrtfinalu, 6. srpnja u Kazanju, igrati protiv boljega iz večerašnjeg susreta Belgije i Japana

SAMARA Sjajna akcija Brazilaca, jedan od rijetkih trenutaka vrijednih spomena na utakmici, i pogodak Neymara u 51. minuti bili su dovoljni da “Carioce” izbore četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Rusiji. Meksikanci su dobro otvorili utakmicu, no nakon pola sata kao da su se prepustili uspavljujućem brazilskom ritmu. Početkom nastavka Neymar je okrunio sjajnu akciju svoje momčadi, prelomio utakmicu, da bi u samoj završnici asistirao za drugi pogodak Firmina nakon čega su iscrpljene i one teoretske šanse Meksikanaca. Ovo je četvrti poraz Meksikanaca od Brazila na svjetskim prvenstvima. Brazil će u četvrtfinalu, 6. srpnja u Kazanju, igrati protiv pobjednika susreta Belgije i Japana, koji se igra večeras od 20 sati.  IZjave nakon utakmice:  Brazilski izbornik Tite: “Očekivao sam da ćemo ponoviti igru koju smo pokazali u skupini, ali i napredovati. A to se je i dogodilo. Naša najveća snaga je u tome što imamo izbalansiranu momčad. Netko je rekao da igramo kao klub, a ne kao reprezentacija. Za mene je to kompliment”. Neymar, “Ja se ne predajem, ja sam Brazilac i ovdje sam da bih pobijedio. Znao sam da mi nakon oporavka od ozljede treba malo vremena da povratim brzinu i sada se osjećam puno bolje. Sretan sam zbog cijele momčadi i čestitam suigračima. Vjerujem da ćemo biti još bolji. Također, želim čestitati vrataru Ochoi na velikoj partiji. On je odličan vratar, svi znaju njegove kvalitete”. Meksički izbornik Juan Carlos Osorio: “Bili smo ravnopravni protivnik Brazilu, ali oni imaju ekstra kvalitetu u napadu, a mi to nemamo. Moramo se razvijati, a da bi to postigli više naših igrača treba igrati u jakim europskim ligama. Ispričavam se našim navijačima što nismo ispunili cilj, ali istodobno im želim čestitati jer su oni najbolji navijači na svijetu”. Meksički vratar Ochoa: “Zadovoljan sam svojim partijama na SP-u, ali ne mogu biti sretan jer nismo prošli dalje. Svi igrači su dali sto posto, ali danas nam nije išlo”.Tijek utakmice:




90.+6 minuta: Kraj utakmice.


GOL!! Neymar je nakon pogotka upisao i asistenciju. U 88. minuti dodao je Firminu loptu na drugu stativu za konačno riješenje utakmice.


68.  minuta: Brazil je bliže drugom pogotku nego Meksiko izjednačenju. Neymar je ponovo zaprijetio, lopta je otišla zamalo kraj vratnice.




59. minuta: Ochoa je ponovo sjajno reagirao, osujetio je dobar udarac Paulinha.


GOL!! Sjajna akcija Brazilaca. Coutinho je petom proigrao Wiliana koji je s lijeve strane ušao u kazneni prostor, te poslao loptu na drugu vratnicu gdje je ubačaj dočekao Neymar i u 51. minuti doveo svoju momčad u vodstvo.


48. minuta: Coutihno je zaprijetio, ali vratar Meksika je odbio njegov udarac.


46. minuta: Počelo je drugo poluvrijeme, meksički sastav doživio je jednu promjenu.


Meksikanci (51%) i Brazilci (49%) imaju podjednaki posjed lopte. Brazilci su uputili više udaraca prema golu (11:4), tri u okvir, ali samo jedan koji se može smatrati pravom opasnošću po meksičkog vratara.


45. minuta: Kraj siromašnog poluvremena u Samari.


33. minuta: Ochoa je je zaustavio udarac Jesusa i osujetio najbolju priliku Brazilaca u uvodu utakmice.


25. minuta: Brazilci su počeli konkretnije pritiskati prema Ochoi, ali još uvijek semofor pokazuje početni rezultat.


1. minuta: Utakmica je počela. 


BRAZIL – MEKSIKO 2:0Stadion Kosmos Arena. Gledatelja: 41.970. Sudac: Gianluca Rocchi (Italija). Strijelci: 1:0 Neymar (51′), 2:0 Firmino (88′). Žuti kartoni: Filipe Luis, Casemiro (Brazil), Alvarez, Salcedo, Hererra, Guardado (Meksiko).BRAZIL: Alison – Fagner, Thiago Silva, Miranda, Filipe Luis – Paulinho (od 80′ Fernandinho), Casemiro –Willian (od 90′ Marquinhos), Coutinho (od 86′ Firmino), Neymar – Jesus.MEKSIKO: Ochoa – Alvarez, Salcedo, Ayala, Gallardo – Herrera (od 55′ Alvarez), Marquez (od 46′ Layun), Guardado – Carlos, Hernandez (od 60′ Raul), Lozano.