Traže se mladi igrači

Europa luduje za “bilim tićima”, Hajduk odbio novu ponudu

P. N.

Ante Palaversa/Foto Arhiva NL

Ante Palaversa/Foto Arhiva NL

Čini se da je u ovom trenutku najtraženiji mladi bijeli „eksponat“, 19-godišnji Ante Palaversa. Kako smo neslužbeno saznali Hajduk je izvijesio cijenu na ime obeštećenja od 7 milijuna eura! Navodno su neki klubovi iz Premiershipa iskazali zanimanje da ga dovedu u svoje redove.



SPLIT Hajdukovi mladi igrači na meti su mnogih bogatih europskih klubova. Sportski direktor Saša Bjelanovića je na prvoj presici u Novoj 2019. godine kazao kako su svi igrači na prodaju, no da će pokušati što duže na Poljudu zadržati svoje mlade igrače ponikle iz omladinske škole kluba. Tako su tri dana nakon ulaska u ovu godinu bez krzmanja čelnici kluba, barem zasada odbili službenu ponudu drugoplasirane momčadi francuske lige, Lilla, koji je bio spreman platiti tri milijuna eura za lijevog bočnog Domagaja Bradarića. Nova ponuda stigla je iz Italije, talijanski prvoligaš Fiorentina iskazao je zanimanje za 17-godišnjeg stopera Marija Vuškovića koji se nalazi među šezdesetak najtalentiranijih mladih igrača Europe, prema engleskom Guardianu. “Viole” su poslala službenu ponudu vrijednu tri milijuna eura, no zasada kao i u slučaju Bradarića, iz Hajduka je stigao negativan odgovor.


Čini se da je u ovom trenutku najtraženiji mladi bijeli „eksponat“, 19-godišnji Ante Palaversa koji je za prvu momčad odigrao 17 službenih utakmica postigao dva gola, oba puta se upisao u strijelce protiv Intera iz Zaprešića, na gostujućem i domaćem travnjaku. Na terenu je proveo 1.097. minuta. Palaversa je kapetan U-19 reprezentacije Hrvatske za koju je odigrao 11 utakmica , 3 puta se upisao u listu strijelaca. Kako smo neslužbeno saznali Hajduk je izvijesio cijenu na ime obeštećenja od 7 milijuna eura! Navodno su neki klubovi iz Premiershipa iskazali zanimanje da ga dovedu u svoje redove. Među “bilim tićima” za koje ima upita je i zadnji vezni Darko Nejašmić. Bez obzira koliko god da se čelnici budu trudili da zadrže nekog od mladih igrača koji su zanimljivi bogatim europskim klubovima jer će ih na to natjerati financijska situacija. Ništa novo nećemo otkriti ne samo Hajduk nego svi hrvatski klubovi žive, preživljavaju od prodaje igrača. Hajdukova blagajna nije toliko puna novaca, navodno ima novaca za još tri, četiri plaće. Stoga je prodaja nekoga od mladih igrača nužnost…