Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. studenoga 2019.
Ispis članka: Englezi uvode VAR od iduće sezone! - Novi List

NoviList.hr

Englezi uvode VAR od iduće sezone!

Pravedniji nogomet

15. studeni 2018 16:48

Napisao: HINA

Odluku o uvođenju VAR-a donijeli su premierligaški klubovi na sastanku održanom u četvrtak u Londonu, a odluka je donesena jednoglasno.

VAR tehnologija se već primjenjuje u Njemačkoj, Italiji, Francuskoj i Španjolskoj/Foto REUTERS

LONDON Nakon što se video assistant referees (VAR) tehnologija već primjenjuje u Njemačkoj, Italiji, Francuskoj i Španjolskoj, od iduće sezone VAR će biti uveden i u elitni razred engleskog nogometnog prvenstva.

Odluku o uvođenju VAR-a donijeli su premierligaški klubovi na sastanku održanom u četvrtak u Londonu, a odluka je donesena jednoglasno.

- Liga će sada uputiti formalni zahtjev International Football Association Boardu i Međunarodnoj nogometnoj zajednici - poručili su iz Premiershipa.

Premda su na 'otoku' početkom ove godine uvođenje VAR-a nazvali komičnim i sramotnim, niz sudačkih previda ove sezone natjerao ih je da 'progledaju'. Jedna od posljednjih velikih sudačkih pogrešaka dogodila se prošlog vikenda za vrijeme utakmice Southampton – Watford (1-1) kada je sudac Simon Hooper poništio regularan pogodak Southamptona.

- Postigli smo regularan pogodak, da je sudac koristio VAR priznao bi pogrešku. Ako je ovo najbolja i najgledanija liga na svijetu, onda moramo imati i takvo suđenje - ljutio se nakon utakmice napadač Southamptona Chalie Auston.