SP u Rusiji

Edison Cavani izbacio europske prvake odveo Urugvaj u četvrtfinale s Francuskom

P. N.

Edison Cavani/Foto Reuters

Edison Cavani/Foto Reuters



SOČI Francuska i Urugvaj prvi je par četvrtfinala (sastaju se 6. srpnja u Nižnjem Novgorodu) Svjetskog prvenstva u Rusiji. Nakon što su Francuzi tijekom poslijepodneva izbacili  Argentince s Mundijala su otpali i aktualni europski prvaci Portugalci koje su svladali – Urugvajci. Za razliku od susreta u Kazanju utakmica u Sočiju nije obilovala s prilikama, ali nije nedostajalo uzbuđenja. Sjajnu partiju odigrao je napadač Edison Cavani, dvostruki strijelac za Urugvaj. Tračak nade na Portugalce donio je u 55. minuti Pepe, no Cavani je svojim drugim pogotkom vrlo brzo vrati prednost na stranu Urugvajaca. U četvrtfinale je na kraju otišla bolja momčad.


URUGVAJ – PORTUGAL 2:1


Olimpijski stadion Fišt. Gledatelja: 44.873. Sudac: Cesar Arturo Ramos (Meksiko). Strijelci: 1:0 Cavani (7′), 1:1 Pepe (55′), 2:1 Cavani (62′). Žuti karton: C. Ronaldo (Portugal)


URUGVAJ: Muslera – Caceres, Gimenez, Godin, Laxalt – Nandez (od 81′ Sanchez), Torreira, Vecino, Bentancour (od 63′ Rodriguez)  – Suarez, Cavani (od 73′ Stuani).PORTUGAL: Rui Patricio – Ricardo, Pepe, Fonte, Raphael – Bernardo, William, Adrien (od 65′ Quaresma), Mario (od 85′ Fernandes) – Guedes, C. Ronaldo.

Kraj utakmice. Urugvajci su uspjeli sačuvati minimalnu prednost, nije im pomogao ni vratar Rui Patricio koji je stigao na korner u zadnjim sekundama utakmice.  


85. minuta: Portugalci pokušavaju doći do pogotka, ali urugvajska obrana djeluje sigurno


72. minuta: Loša vijest za Urugvajce. Edison Cavani je šepajući, uz pomoć Cristiana Ronalda izašao s travnjaka i zatražio izmjenu. Umjesto njega je ušao Stuani.


GOL!! Sedam minuta nakon Pepeova izjednačenja Edison Cavani je zabio svoj drugi pogodak na utakmici. Napadač Napolija okončao je urugvajsku kontru  majstorskim udarcem s vrha kaznenog prostora. 


GOL!! Portugalci su u 55. minuti izjednačili. Nakon skraćeno izvedenog kornera Pepe je najviše skočio u kaznenom prostoru i glavom pogodio za 1:1. Urugvajci su primili prvi pogodak na prvenstvu.


Počelo je drugo poluvrijeme u Sočiju.


Statistika pokazuje da Portugal ima veći posjed lopte (60%/40%), da ima više udaraca prema golu (8:5) i više točno dodanih paseva (82%/68%), ali semafor pokazuje da su Urugvajci u prednosti.


Kraj prvoga poluvremena.


Bliži se kraj prvoga poluvremena, igra se uglavnom između dva kaznena prostora.


22. minuta: Luis Suarez izveo je slobodan udarac i umalo iznenadio vratara Rui Patricija koji je krajnjim naporom izvukao loptu iz donjeg lijevog kuta.


GOL!!! Urugvaj je krenuo silovito i poveo u 7. minuti. Suarezov ubačaj s lijeve strane Cavani je glavom smjestio u mrežu.