Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 21° 1
Sutra: 21° 21° 1
23. listopada 2019.
Ispis članka: EKSPRESNI OTKAZ ZA JORGEA SAMPAOLIJA Poraz u Nižnjem Novgorodu zapečatio sudbinu argentinskog izbornika - Novi List

NoviList.hr

EKSPRESNI OTKAZ ZA JORGEA SAMPAOLIJA Poraz u Nižnjem Novgorodu zapečatio sudbinu argentinskog izbornika

SP 2018.

22. lipanj 2018 12:38

Napisao: Davor Petrović

Mediji iz Argentine također tvrde da je na pomolu primjena "španjolskog recepta" s Fernandom Hierrom, odnosno da će kormilo preuzeti Jorge Burruchaga, strijelac gola za naslov svjetskog prvaka 1986. godine, koji ima ulogu menadžera reprezentacij

Jorge Sampaoli / Reuters

Prema pisanju argentinskih medija, poraz u Nižnjem Novgorodu zapečatio je sudbinu Jorgea Sampaolija kojem se sprema ekspresni otkaz.

Isti izvori tvrde da su 58-godišnjem stručnjaku presudili loši rezultati i narušeni odnosi u svlačionici, a tome u prilog ide i medijski istup Sergija Aguera nakon utakmice.

- Sada nam treba čudo za prolaz u osminu finala. Sampaoli kaže da se igrači nisu prilagodili njegovom projektu? Ma, on može pričati što god želi – zakucao je Aguero izbornika.

Mediji iz Argentine također tvrde da je na pomolu primjena "španjolskog recepta" s Fernandom Hierrom, odnosno da će kormilo preuzeti Jorge Burruchaga, strijelac gola za naslov svjetskog prvaka 1986. godine, koji ima ulogu menadžera reprezentacije.

No, tu postoji problem ekonomske prirode. Naime, u slučaju prijevremenog raskida ugovora koji traje do ljeta 2022. godine Sampaoli ima pravo na dvadeset milijuna dolara otpremnine.