Povratak Brazilca

Dva bombastična transfera: Neymar u Barceloni, Rakitić u Juventusu?

Zlatko Horvat

Foto REUTERS

Foto REUTERS



RIJEKA – Prijelazni rok je pri kraju, čelnicima klubova nije preostalo puno vremena za kompletiranje momčadi. Pune ruke posla imaju u Barceloni, koja je u Barceloni i Parizu paralelno dogovarali dva transfera.


Čelnici PSG-a i Barcelone sastali su se u Parizu kako bi pronašli način povratka Neymara u Barcelonu. Brazilac je postigao 51 pogodak u 58 susreta u dresu PSG-a, ali želi otići. Poslije nove runde pregovora u javnost je izašlo da su obje strane zadovoljne, ali da je ostalo još puno posla.


S obzirom na to da su ga prije dvije godine platili 220 milijuna eura, u PSG-u žele veliki dio toga i vratiti. Barca navodno nudi 170 milijuna eura, što bi platila iduće godine, dok bi ove sezone Neymar bio na posudbi vrijednoj 35 milijuna eura…




S obzirom na svu silu dolazaka u Barcelonu, sve je izgledniji prelazak Ivana Rakitića u redove talijanskog prvaka Juventusa. Hrvatski reprezentativac je odigrao svega 45 minuta u prva dva kola Primere, dok je prošle sezone rijetko bio na klupi. Rakitić bi također trebao provesti sezonu na posudbi s pravom prvokupa.


Još uvijek je neizvjesna sudbina Marija Madžukića u Juventusu. Bayern je zaključio priču s dolaznim transferima pa izgleda to otpada. Pojavila se priča o razmjeni s Interom za Icardija saga o kojemu još uvijek traje. Jučer je Icardiju lijepo poručeno da Inter više na njega ne računa…