Povratak s posudbe

Daniel Štefulj: Brzinu imam, mogu popraviti snagu, eksplozivnost i igru u obrani

Denis Frančišković

Foto/Marko Jurinec/PIXSELL

Foto/Marko Jurinec/PIXSELL

Hrvoje je odlično odigrao polusezonu, imao dosta nastupa. Sad su tu nas dvojica, sve je na nama. Vidjet ćemo tko će zaslužiti igrati. Vjerujem da možemo iznijeti taj teret na lijevom boku, Hrvoje je pokazao svojim igrama da se to može, kaže Štefulj



RIJEKA – Daniel Štefulj, mladi 20-godišnjak i nada »bijelih« na lijevom boku priključio se jučer momčadi na jutarnjem treningu nakon što je drugi put vraćen s posudbe, ovaj put iz Varaždina, nakon što je prije toga branio boje Krškog.


– Bio sam u Međugorju na pripremama i dobio poziv. Baš mi je drago, ovo su mi već treće pripreme s Rijekom i stvarno sam presretan – kaže Daniel. –


Naravno dat ću sve od sebe kako bi se izborio za poziciju, što neće biti lako. Momčad poznajem od prije, jedino je Andrijašević novi igrač.




Štefulj dolazi kako bi zaoštrio konkurenciju na lijevom beku gdje se u posljednjim utakmica ustalio sve bolji Hrvoje Smolčić.


– Hrvoje je odlično odigrao polusezonu, imao dosta nastupa. Sad su tu nas dvojica, sve je na nama.


Vidjet ćemo tko će zaslužiti igrati. Vjerujem da možemo iznijeti taj teret na lijevom boku, Hrvoje je pokazao svojim igrama da se to može.


Osim povučenije, obrambene uloge pokazao je i da mu zbog brzine uz crtu dobro odgovara i uloga lijevog krila.


– Dvije, tri utakmice odigrao sam i kao krilni napadač. A primjerice protiv Rijeke sam na Rujevici igrao zadnjeg veznog.


Nije mi problem krenuti prema naprijed. No, obrana mi je najvažnija. Pozicija lijevog beka moja je prirodna pozicija, oduvijek sam je igrao.


Igranje protiv Rijeke? Bilo je dobro iako sam malo bio pod pritiskom.


Najveća podrška, ali kritičar je otac Danijel, znani igrač Varteksa i Dinama koji je ostvario i zavidnu inozemnu karijeru (Hannover, Nurnberg, Paderborn).


– Oduvijek navijam za Bayern pa mi je i David Alaba igrač po guštu.


Ali tu je prije svega moj otac, svi mi govore da moram biti bolji od njega. Potrudit ću se.


Puno mi pomaže savjetima, a zna i dosta kritizirati. Što moram poboljšati? Kao prvo igru u obrani. Još poraditi na snazi i eksplozivnosti. Brzinu prema naprijed imam – zaključuje Štefulj.