Kultni turnir

Danas počinje novo izdanje Kvarnerske rivijere. Flego: ‘Želimo biti što bolji, unatoč ozljedama’

Denis Frančišković

Foto: V. KARUZA

Foto: V. KARUZA



RIJEKA – Od danas do 2. lipnja oživjet će kao i svake godine po završetku prvenstava travnjaci Kvarnera i Istre. Za početak oni u Novom Vinodolskom, Kostreni, Labinu i Rovinju. Kasnije još na Mavrincima i Krimeji. Starta već 67. izdanje međunarodnog omladinskog nogometnog turnira Kvarnerska rivijera u organizaciji HNK Rijeka.


Maribor brani naslov.


– Kvaliteta turnira je zanimljiva. Italija je zastupljena s dva kluba, kao i Slovenija. Od ove godine pravo nastupa nemaju tri starija igrača, već samo jedan. Želimo više dati priliku mladim igračima. Jaka je kostrenska skupina, kao i ona u Rovinju gdje Dinamo dolazi s jakim sastavom. Dobar je i Osijek, kao i reprezentacija Albanije koju vodi bivši dinamovac Mustedanagić. Mariboru neće biti lako da obrani titulu, a i domaćini su uvijek konkurentni – ističe Ranko Buketa prvi operativac turnira koji će se moći uživo pratiti i na internetu.




Rijeka igra u Žuknici u skupini s Vardarom, Željezničarom i Pomorcem 1921. Najveći problem treneru Edi Flegi zasad predstavljaju ozljede.


– Braut ima nagnječnje i istegnuće stopala, Bilić nije najspremniji kao i Ilinković. Njih ćemo prijaviti, a vidjet ćemo koliko će moći. Bilić i Brekalo će nastupiti ali samo kao joceri. Nisu u punom treningu. Problem s koljenom ima Delibegović, a ranije su otpali Žgomba i Bebić – kaže Flego.


Žuknica ima travnjak za dobar nogomet, strah postoji jedino od kiše.


– Ne bježimo od svoje uloge niti da želimo prezentirati dobar nogomet, ali sigurno da će izvedba ovisiti o tome kakav bude roster, odnosno u kojoj mjeri će nam ovi igrači moći pomoći. A oni su nositelji kvalitete. Stariji igrač bit će Putnik. Nadamo se samo da će nas poslužiti vrijeme, da će travnjak biti dobar jer smo momčad koja teži igri – dodaje Flego čija će momčad biti zasigurno najmlađa, više od pola ekipe bit će 2003. godište. No, riječki ciljevi uvijek se znaju.


– Željezničar je kvalitetan suparnik, ima jako dobru generaciju, Vardar je isto respektabilan suparnik, a Pomorac uvijek neugodan domaćin. Ustupit ćemo im neke igrače i sigurno će biti motivirani. Nadamo se prolazu, nakon čega idemo stepenicu po stepenicu. Normalno, uvijek je cilj otići do kraja, ali prije svega prezentirati u što boljem svjetlu, da dečki za kraj sezone guštaju u nogometu – zaključuje Flego.


Danas


Skupina A (Kostrena), 16.30: Pomorac – Željezničar, 18.30: Vardar – Rijeka


Skupina B (Novi Vinodolski), 16.30: Orijent – Albanija, 18.30: Venezia – Vinodol


Skupina C (Labin), 16.30: Osijek – DAC, 18.30: Olimpija – Rudar


Skupina D (Rovinj), 16.30: Dinamo – Udinese, 18.30: Maribor – Rovinj