Deschamps prvi

Dalić proglašen drugim najboljim izbornikom na svijetu

Hina

Reuters

Reuters



Didier Deschamps je proglašen najboljim izbornikom u izboru Međunarodnog instituta za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS), a hrvatski izbornik Zlatko Dalić zauzeo je drugo mjesto, dok je titula najboljeg trenera pripala Zinédineu Zidaneu.


Francuski izbornik Deschamps, koji je s Francuskom osvojio naslov svjetskog prvaka ove godine, proglašen je najboljim izbornikom i od strane FIFA-e. Deschamps je osvojio 304 boda, a Dalić, koji je s »Vatrenima’ bio drugi na SP u Rusiji, 198. Trećeplasirani, izbornik Belgije Roberto Martinez osvojio je 84 boda.


Zidane je s Real Madridom osvojio tri naslova Lige prvaka prije nego je s klupe madridskog kluba otišao na proljeće. Iza Zidanea je Jürgen Klopp, trener Liverpoola, a treći je trener Manchester Uniteda Pep Guardiola.




Najbolji izbornik u izboru IFFHS-a:


1. Didier Deschamps (Fra), 304 bodova2. ZLATKO DALIĆ (HRV) 1983. Roberto Martinez (Bel) 844. Stanislas Cherchesov (Rus) 265. Gareth Southgate (Eng) 18Najbolji trener: 1. Zinédine Zidane (Real Madrid) 296 bodova2. Jürgen Klopp (Liverpool) 1093. Pep Guardiola (Manchester City) 1054. Diego Simeone (Atlético de Madrid) 485. Massimiliano Allegri (Juventus) 33