Gužva u zračnoj luci

DRŽAVNI VRH KRENUO PUT MOSKVE Ako mora na 11-erce, nek’ i to bude. Najvažnije je da prođemo

P. N.

Davor Visnjic/PIXSELL

Davor Visnjic/PIXSELL



ZAGREB Na večerašnju utakmicu hrvatske nogometne reprezentacije u polufinalu Svjetskog prvenstva protiv Engleske, u Moskvu iz Zagreba navijači putuju od sinoć u šest čarter letova, a ukupno će otputovati oko 1500 navijača, rekla je novinarima na aerodromu glasnogovornica Zračne luke Lidija Capković.


 “Prvi let je bio sinoć u 20,50, a zadnji, najveći, sa 450 putnika, odlazi u 9,30 sati”, kazala je Capković.


Među navijačima koji će bodriti vatrene u Moskvi su i premijer Andrej Plenković, predsjednik Sabora Gordan Jandroković, te ministri Marko Pavić i Zdravko Marić.




Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i predsjednik Sabora Gordan Jandroković uoči puta u Moskvu na polufinalni susret Svjetskog nogometnog prvenstva između Hrvatske i Engleske  izjavili su kako očekuju sjajnu atmosferu na stadionu i novi uspjeh “vatrenih”.


“Gordan i ja smo uzeli obje verzije hrvatskog dresa za danas. Očekujem pobjedu, sjajnu atmosferu i još jednu veliku predstavu naših igrača i izbornika. Ovo je zaista ogroman dan za Hrvatsku, hrvatski sport i nogomet. Dva puta u 20 godina zemlja naše veličine je ušla u polufinale, to su uspjesi koje ćemo pamtiti generacijama. Nadamo se pobjedi i finalu. Važno je da pobijedimo, samo se to na kraju broji”, rekao je Plenković.


Na pitanje planira li putovati u nedjelju u Moskvu na finale u slučaju večerašnje pobjede premijer je racionalno odgovorio:


“Polako, korak po korak. ‘Ajmo prvo pobijediti, sve drugo se onda stigne riješiti do nedjelje”.


Predsjednik Sabora podsjetio se na prvi nastup Hrvatske u polufinalu SP-a prije 20 godina u Francuskoj.


“Toliko dobro igraju i zrače pozitivnom energijom da očekujemo još jednu pobjedu. Bili smo ’98 u polufinalu i to je ostalo svima nama trajno uklesano u sjećanje, pričali smo svojoj djeci o tome i njima je to izgledalo kao san. Sada gledam svog 11-godišnjeg sina i nevjerojatna je ta emocija koju svi dijelimo i vjerujemo u pobjedu. Neka budu i penali, glavno da dođemo do pobjede”.


“Kao i svi vatreni i svi Hrvati, očekujem prolaz u finale,” rekao je novinarima ministar Marić u Zračnoj luci.


“Ako mora na 11-erce, nek’ i to bude. Najvažnije je da prođemo,” rekao je Marić.


Iako neispavan, nasmijao je novinare kojima je ispričao kako je “sreo” Engleza i Francuza, Englez kaže da igraju večeras protiv Hrvata, a Francuz mu odgovara, koja slučajnost i mi igramo protiv njih u nedjelju.  


“Hrvatska je u polufinalu, za vikend igramo finale, to je predivna stvar koja će sigurno imati reperkusije ne samo na duševno stanje Hrvata nego i na gospodarstvo. Nema bolje promidžbe od ovoga”, rekao je Marić, siguran u pobjedu.