Pomračenje od 118 sekundi

DINO PERIĆ Krivim samo nas, suci su radili svoj posao

Ivana Vaupotić

Ne znam što bih rekao... Zabili smo gol za 3:1 u 89. minuti, trčali, veselili se... Plakao sam od sreće, nisam mogao vjerovati da ćemo imati sedam bodova i onda smo primili dva gola u završnici – rekao je Dino Perić



ZAGREB Skupina C Lige prvaka nudila je savršeno jasnu sliku sve do treće minute sudačke nadoknade zagrebačke utakmice Dinama i Šahtara. Modri su u tim trenucima imali dva gola prednosti i činilo se da će u zadnja dva kola ući s velikim izgledima za proljeće u Ligi prvaka. Međutim, sve je odnijelo »pomračenje« od 118 sekundi. Naime, toliko je vremena prošlo od drugoga gola Šahtara do trenutka kada je dosuđen jedanaesterac protiv Dinama.


– Ne znam što bih rekao… Zabili smo gol za 3:1 u 89. minuti, trčali, veselili se… Plakao sam od sreće, nisam mogao vjerovati da ćemo imati sedam bodova i onda smo primili dva gola u završnici – kaže Dino Perić.


Kobni lakat


Dok je prepuni stadion Maksimir slavio spomenuti rezultat, Felix Brych je odlučio da će se igrati pet minuta sudačke nadoknade. U trećoj je Junior Moraes matirao Dominika Livakovića, no u tom trenutku nitko nije vjerovao da Dinamo može ispustiti pobjedu. Ipak, i to se dogodilo, nakon intervencije iz VAR sobe, na isteku pete minute sudačke nadoknade.




Njemački arbitar tada je dosudio jedanaesterac za Šahtar, nakon kontakta Taisona i Marka Đire, a zatim su mu kolege zaduženi za praćenje utakmice preko ekrana sugerirali da provjeri drugu situaciju, koja se odigrala točno tri sekunde ranije. Brych je otišao do svog ekrana, onog smještenog uz teren, i uvjerio se da je Kevin Theophile-Catherine u srcu šesnaesterca pogodio Andrija Pjatova laktom u glavu.


Tako je Šahtar dobio jedanaesterac zbog prekršaja na golmanu, koji je, uzgred budi rečeno, prije dva tjedna na sličan način skrivio najstrožu kaznu u Harkivu. Tete je nadmudrio Dominika Livakovića, a Dinamo je u tom trenutku izgubio dva boda i bolji međusobni omjer u ogledima s prvakom Ukrajine.


– Iskreno, krivim samo nas. Protiv sudaca ne mogu reći ništa, ljudi su radili svoj posao. Mislim da smo to morali izdržati. No, takve stvari se događaju, a igračima Šahtara samo mogu čestitati jer i Atalantu su pobijedili golom u petoj minuti sudačke nadoknade – dodaje Perić.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU