Pripreme za Svjetsko prvenstvo

Ćorluka je na raspolaganju: Nisam ozlijeđen i spreman sam za sve napore

Hina

snimio Denis Lovrović

snimio Denis Lovrović

"Svi znamo što svjetsko prvenstvo znači nama, ali i ljudima u Hrvatskoj i sigurno je da nas jedna pozitivna atmosfera puni. S guštom treniramo i pripremamo se za ono što slijedi", naglasio je Ćorluka dodavši kako mu je svejedno s kim igra u obrani, bio to Domagoj Vida ili Dejan Lovren.



ROVINJ – “Ne znam zašto se uopće toliko priča o mojoj ozljedi, već sam u nekoliko navrata ponovio i reći ću još jednom kako nisam ozlijeđen te uopće mi je glupo odgovarati na takva pitanja”, izjavio je Vedran Ćorluka u razgovoru s novinarima u srijedu, prije početka treninga u Rovinju, gdje se reprezentacija priprema za nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.


“Svaki dan govori se o tome, očito je da mediji nemaju o čemu pričati nego o mojoj ozljedi. Sa mnom je sve u redu te se iskreno nadam da će s današnjim danom ta ozljeda prestati biti glavna tema svih razgovora u i oko reprezentacije”, istaknuo je Ćorluka u optimističnom tonu napomenuvši kako je od ožujka do svibnja odigrao deset prvenstvenih utakmica te kako uopće nije propustio veliki broj susreta.


“Jedino što mogu je čestitati samome sebi što sam se vratio nakon jedne od najtežih ozljeda koje sportaš može zadobiti. No, najvažnije je da se sada osjećam odlično i spreman sam za sve napore koji slijede”, kazao je Ćorluka, dodavši kako u taboru reprezentacije vlada odlična atmosfera te da mu je poseban gušt biti u krugu prijatelja uoči velikog natjecanja.




“Svi znamo što svjetsko prvenstvo znači nama, ali i ljudima u Hrvatskoj i sigurno je da nas jedna pozitivna atmosfera puni. S guštom treniramo i pripremamo se za ono što slijedi”, naglasio je Ćorluka dodavši kako mu je svejedno s kim igra u obrani, bio to Domagoj Vida ili Dejan Lovren.


“Koga god izbornik postavi, neće pogriješiti. Nemam preferencije. Istina, igrao sam više s Vidom u posljednje vrijeme, no reći da ne preferiram igrati s igračem koji je igrao finale Lige prvaka i koji iza sebe ima jednu fantastičnu sezonu, ispao bih smiješan”, ustvrdio je Ćorluka.


Govoreći o radu na treninzima s izbornikom Zlatkom Dalićem, Ćorluka je kazao kako je početak priprema uvijek većinom isti, no kako se s Dalićem puno više radi s loptom nego prije, na zadovoljstvo svih igrača.


“To ne znači da ne volimo trčati, izbornik inzistira na pas igri i očito nam to odgovara, jer je veći gušt kada je lopta uključena u trening. To je jedna promjena u načinu rada”, rekao je Ćorluka koji nije želio govoriti o osjećaju kada se igra protiv Messija.


“Iskreno, nisam razmišljao o tome. Ne želim uopće pričati o tome, kada prije tog susreta imamo utakmicu protiv Nigerije, koja nam znači prolaz. Messi je fenomenalan igrač, užitak je igrati protiv njega, no fokus je na Nigeriju, a prije toga i na dvije pripremne utakmice protiv Brazila i Senegala. Vjerujem da ćemo protiv Brazila svi dati svoj maksimum, jer drugačije niti ne možeš igrati protiv takvog protivnika.”


Vedran Ćorluka, koji je član hrvatske reprezentacije od 2006. godine, osvrnuo se na dosadašnje nastupe na velikim natjecanjima.


“Svjetska prvenstva nakon 1998. predstavljaju velika razočaranja za sve nas. Na europskim prvenstvima smo koliko-toliko još dobro igrali i prolazili skupine, no na svjetskim smotrama smo sami sebe razočarali, pogotovo na posljednjem. Sada opet pričati da smo dobri i da imamo sjajnu generaciju, vjerujte mi, umorni smo od te priče. Ne treba puno pričati, svi imaju fenomenalne igrače, ne samo mi. To što imamo dva igrača u Realu i jednog u Barceloni nije neka prednost, jer i ostali imaju vrhunske nogometaše. Trebamo se koncentrirati na nas i na naše zajedništvo koje će dovesti do atmosfere iz koje će proizaći dobra igra i dobri rezultati”, zaključio je 32-godišnji Ćorluka koji je sakupio 97 nastupa za reprezentaciju i uskoro bi mogao postati sedmim članom “kluba 100” u koji su do sada ušli Darijo Srna (134), Stipe Pletikosa (114), Josip Šimunić (105), Luka Modrić (104), Ivica Olić (104) i Dario Šimić (100).