Druženje na Preluci

Čelništvo, igrači, sponzori i Uprava Orijenta 1919 nazdravit će povijesnoj godini

Ivan Volarić



RIJEKA Utakmicom protiv Međimurja završila je više nego uspješna nogometna jesen na Krimeji. Povratnici u drugoligaški razred potpuno neočekivano su zaključili prvu dionicu natjecanja na visokom drugom mjestu. Trener Fausto Budicin u utorak je raspustio momčad do 10. siječnja kada je zakazan početak priprema. Proljetni dio prvenstva počinje 22. veljače kada će »crveni« na noge Dinamu II. Kao što je to uobičajeno raspuštanje momčadi neće proteći bez tradicionalnog završnog druženja u hotelu Navis u Preluku. Večeras od 19 sati okupit će se, osim članova Uprave na čelu s predsjednikom Sašom Matijašom, igrači, članovi stručbnog stožera i predstavnici sponzora, te novinari koji su pratili rad klub u 2019. godini, posebnoj ne samo zbog sjajnih rezultata prve momčadi, već i zbog niza aktivnosti vezanih uz proslavu stote obljetnice kluba.


Što se prijelaznog roka tiče, on je počeo jednim odlaskom. Ivan Grabovac, trener vratara, otišao je u Ujedinjene Arapske Emirate, u stučni stožer prve momčadi Khor Fakkana. Njegovom štićeniku i ponajboljem igraču Orijenta ove jeseni, vrataru Carlu Berkoviću, ističe posudba iz Intera pa idućih dana slijede razgovori između klubova oko nastavka posudbe. Mario Tadejević postao je prvi igrač s profesionalnim ugovorom u novoj klupskoj eri. Iskusni branič potpisao je ugovor na godinu i pol dana, a osim igračkih imat će i trenerske obaveze u klubu budući da će se uključiti u rad škole nogometa.


– Promjene u kadru bit će minimalne, uostalom, nemamo razloga za neke veće zahvate – kratko i jasno poručio je dopredsjednik kluba Marinko Koljanin.