Pripreme NK Opatije

Bogolin okupio i stavio dva cilja pred opatijske “crno bijele”

Ivan Volarić

Zoran Bogolin/M. GRACIN

Zoran Bogolin/M. GRACIN

Rekao sam igračima da su pred nama dva cilja – osvajanje županijskog Kupa i približavanje drugom mjestu. To su dva zadatka ovoga proljeća koja moramo ispuniti – rekao je trener Zoran Bogolin



OPATIJA Kao što je i najavljeno, točno u 15.45 sati trener nogometaša Opatije Zoran Bogolin izveo je iz moderno uređenih svlačionica podno glavne tribine novoga opatijskog stadiona skupinu od 24 igrača i započeo pripreme za proljetni dio sezone. Igrači su istrčali na novi travnjak s mixto podlogom, praćeni snopom reflektora i blještavilom reklama iz obližnjeg trgovačkog centra koji je sudjelovao u izgradnji novog opatijskog nogometnog kompleksa. Klupski tajnik i novi direktor stadiona Zdravko Šimić pratio je trening iz lože u pratnji gradskih čelnika i nekoliko navijača, uglavnom roditelja brojnih juniora priključenih prvoj momčadi »crno bijelih« koja je konačno dočekala primjerene uvjete za trening i natjecanje…


Matovina odustao


Sve to možda će jednoga dana doista postati stvarnost opatijskog sporta i nogometa, do tada stvari izgledaju ovako: trener Zoran Bogolin izveo je ove srijede od 15.45 sati skupinu od 24 nogometaša Opatije (vratari Lovrić i Iveša, te Ismaili, I. Kovačević i Vlatković će se priključiti naknadno), na prvi trening u 2019. godini. Pripreme su počele u polumraku razrovanog, neravnog i tvrdog opatijskog travnjaka nakon što su igrači izašli iz trošnih svlačionica koje svakih godinu, dvije treba renovirati. Na tribinama je bilo tek nekoliko namjernika bez predstavnika opatijske političke kreme koja ionako nikada baš nije previše marila za vrhunski sport u svom gradu pa ne treba čuditi da su njihovi nogometaši praktično jedini podstanari (kao svojedobno opatijske rukometašice i vaterpolisti!) u prva tri nogometna ranga natjecanja u Hrvata.


– Kada ćemo konačno istrčati na novom stadionu? To je stvar za političare… Mogu samo reći da je ovo što se nama događa elementarna nepogoda za sport – kratko je ustvrdio Zoran Bogolin, trener Opatijaca, netom nakon što je izašao iz svlačionice gdje je održato kratkotrajni sastanak s igračima.


Dva cilja




– Rekao sam igračima da su pred nama dva cilja – osvajanje županijskog Kupa i približavanje drugom mjestu. To su dva zadatka ovoga proljeća koja moramo ispuniti – dodao je Bogolin.


Od novih lica stigli su branič Filip Petanjek i polivalentni veznjak Redžep Redžepi. Dominik Rilov je otišao u Trnje, a Alen Matovina zbog poslovnih obveza odlučio je barem privremeno napustiti »crno bijele«.


– Inače imamo puno igrača, neki su otišli, neki došli, a neki nam se vraćaju nakon ozljeda poput Ugrine, Pejanovića, Ismailija i Lucića. Blečiću ćemo omogućiti da pronađe drugu sredinu, ali ako želi može ostati. Nikoga nećemo tjerati! Angažirali smo stopera što smo i željeli. Mislim da nas ima više nego dovoljno za borbu na dva fronta. Trebali bismo na proljeće krenuti prema gore… – poručio je trener Opatijaca.