Trener Dinama

Bjelica ljut zbog pada u zadnjih pola sata: ‘To je kod nas u Hrvatskoj neizlječiva bolest – podcjenjivanje’

Hina

Foto Igor Kralj / PIXSELL

Foto Igor Kralj / PIXSELL



Razočaran sam rezultatom jer smo mogli bolje, kazao je trener zagrebačkog Dinama Nenad Bjelica nakon 1-2 poraza od Viktorije Plzen u prvom susretu 16-ine finala Europske lige.


Dinamo je poveo u 41. minuti sjajnim golom Dania Olma nakon odlične asistencije Brune Petkovića, međutim domaćin je u nastavku susreta okrenuo rezultat golovima Ludeka Pernice (64, 83).


»Razočaran sam rezultatom jer smo mogli bolje. Ovo nam daje nadu da možemo proći dalje. Nije lako igrati kad podcijenite protivnika. Vjerujem da ćemo podići ekipu do uzvrata. Ponosan sam na dečke kako rade i kako se bore. Sretan sam što sam njihov trener. Nisam ljut, samo sam razočaran rezultatom koji je mogao biti bolji,« kazao je Bjelica.




Naglasio je kako ovaj rezultat daje nadu u uzvratu.


»Mislim da je rezultat realan, ipak daje nam nadu u uzvratu. Vjerujem da ćemo uz pomoć naših navijača na stadionu Maksimiru, i uz ove igrače koji su pokazali da se mogu nositi s ovakvim ekipama, ostvariti prolaz u iduće kolo Europske lige.«.


Kao što se i očekivalo bila je ovo tvrda i čvrsta utakmica, a češki sastav je dokazao kako nije slučajno igrao Ligu prvaka ove sezone osvojivši treće mjesto u svojoj skupini. Dinamo je poveo nakon sjajne akcije, no domaćin je u drugom dijelu iskoristio pogreške ‘modre’ obrane.


»To se događa, takve situacije iz kojih smo dobili golove. Protivnik je kvalitetan i jak na prekidima. Nadam se da ćemo do uzvrata ispraviti greške koje su nam se danas događale.«


Dinamo je u Plzenu nastupio bez ozlijeđeni Gavranovića i Šunjića, te suspendiranog Hajrovića.


»Gavranović teško da će biti na raspolaganju za uzvrat. Za Hajrovića ćemo vidjeti. Stojanović sada ima tri žuta, naći ćemo dobro rješenje.«Bjelica je naglasio kako je hrvatski prvak prvih sat vremena kontrolirao utakmicu, no u zadnjih pola sata Dinamo je pao u igri.

»Do 60. minute apsolutno smo kontrolirali protivnika. Kaznili su sve naše greške, to je njihova snaga. Treba u uzvratu to ispraviti i siguran sam da možemo zabiti gol više od njih. Podcijenili smo ih, borim se protiv toga, ali to je kod nas neizlječiva bolest u Hrvatskoj – podcijenjivanje. Nadam se da ćemo mi pobijediti u Zagrebu, iako su oni jaka ekipa.«


Bjelico je ovo bio drugi europski poraz na klupi Dinama u 13 utakmica. Prvi je upisao od Young Boysa u play offu Lige prvaka.