Spomen na preminulog vratara

AIK i Dinamo odigrali za Joju: Leko će do kraja karijere nositi broj 27

Hina

Uoči početka utakmice na semaforu su se izmjenjivale Turinine fotografije, navijači AIK su razvili veliku zastavu s njegovim likom, a igrači obje momčadi izašli su na teren noseći transparent s porukom 'Joja, zauvijek u našim srcima'



STOCKHOLM – Švedski nogometni prvoligaš AIK i zagrebački Dinamo odigrali su večeras na stadionu ‘Friends Arena’ u Stockholmu prijateljsku utakmicu u spomen na iznenada preminulog hrvatskog vratara Ivana Turinu (32) koji je prošlog tjedna umro u snu.


Na stadionu se okupilo 8.058 gledatelja, a sav prihod s utakmice namijenjen je Turininoj obitelji, trudnoj supruzi Senki s kojom je Ivan imao i dvije blizanke. Nažalost, stadion kapaciteta 50.000 gledatelja nije bio pun.





Utakmica se igrala dva puta po 27 minuta s obzirom da je Turina u švedskom klubu nosio broj 27 na dresu. S tim brojem na leđima nastupio je i Jerko Leko koji će u spomen na svog prijatelja do konca karijere na leđima imati taj broj.


»To je najmanje što sam mogao učiniti,« poručio je veznjak hrvatskog prvaka.


Uoči početka utakmice na semaforu su se izmjenjivale Turinine fotografije, navijači AIK su razvili veliku zastavu s njegovim likom, a igrači obje momčadi izašli su na teren noseći transparent s porukom ‘Joja, zauvijek u našim srcima’. Prije početka utakmice hrvatski rukometni reprezentativac Manuel Štrlek, inače Ivanov nećak, održao je i kratak govor.


»Zauvijek će biti u našim srcima. Dogodila se tragedija, ali svi moramo biti snažni zbog Senke i djece. Ivan će zauvijek biti u našim srcima. Moramo biti jaki. Ivane, počivaj u miru,« kazao je uplakani Štrlek. Tijekom utakmice za domaćine je nastupio 49-godišnji Nebojša Novaković, AIK-ov pomoćni trener. Novaković je bio veliki prijatelj hrvatskog vratara i u njegovu čast se barem nakratko vratio nogometu.


U susretu u kojem je rezultat bio nevažan ‘modri’ su pobijedili 1:0, a pobjednički pogodak postigao je Ante Rukavina u 22. minuti. AIK je najbliže golu bio u 50. minuti kada je Robert Ahman Persson uzdrmao vratnicu.


Sahrana hrvatskog vratara bit će u petak u Zagrebu, a dolazak je potvrdila i kompletna momčad AIK-a.


Ivan Turina preminuo je prije 11 dana u Švedskoj u snu. Karijeru je počeo u Dinamu te je za prvu momčad nastupio 175 puta. Branio je i za grčki Xanthi, poljski Lech iz Poznanja, a od 2010. je bio u švedskom prvoligašu AIK-u.