'Bijeli'

Zahuktava se prijelazni rok: Kreće li lov ‘Rijeke’ na Jugovića, Ejupija, Bobana…?

Denis Frančišković

Uskoro suigrači?

Uskoro suigrači?

Intezitet prijelaznog roka nemoguće je predvidjeti, no čini se da će se sve zahuktavati kako budu odmicale pripreme. A njih »bijeli« počinju 17. lipnja okupljanjem na Rujevici



RIJEKA – S prvim danima prvenstvene stanke Rujevica je uronila u tišinu. Prijelazni rok po svemu sudeći neće biti tako prometan i buran kao ranijih godina, iako nikad se ne zna. Klupska struka i njegova operativa iz ureda zasad su se prije svega odlučili na zadržavanje postojećeg kadra što je u konačnici i očekivano.


Rijeka je ove sezone bila »izraubana« ozljedama, šok terapijom trenerske smjene, a opet se i takva pokazala kao konkurentna. Pa i europskom Dinamu, uzevši mu na dojmljiv način Rabuzinovo sunce.


Igor Bišćan trebao bi biti puno spokojniji kada na okupu i početku priprema bude imao igrače poput Tomečaka, Raspopovića, Pavelića, Vuka i Velkovskog koji su dobar sezone bili »out«.




Velik posao napravljen je potpisom četverogodišnjeg ugovora s kapetanom Gorgonom, u fazi finalizacije je i dogovor s Hoffenheimom oko ostanka Čolaka, čeka se još i Prskalov autogram… 


Europska liga


Rijeka ove godine ima obvezu više u kvalifikacijama za Europsku ligu, a u skladu s tim vjerojatno će se nastojati tempirati i transfere. Posebno one izlazne. Ulog je pozamašan, Europska liga donosi promociju i novac te je pravo pitanje hoće li se uzeti »time out« oko mogućih odlazaka kako bi momčad bila što kompaktnija za euro scenu.


No, u slučaju »nemoralne« ponude uvijek se može dignuti rampa i dati zeleno svjetlo za kvalitetan transfer i dobru popunu klupskog budžeta. Nije tajna da su na »nišanu« nekih europskih klubova prije svega Sluga, Župarić i Puljić, ali i mlade snage poput Lepinjice i Pandura.


Okupljanje 17.


S druge strane Rijeci svakako može postati zanimljiv dio igrača Osijeka koji su postali slobodni kao što su Gabrijel Boban i Muzafer Ejupi, ali i Vedran Jugović koji je nakon raskida ugovora s Korejcima slobodan igrač. Ali i na meti Osijeka…


Intenzitet prijelaznog roka nemoguće je predvidjeti, no čini se da će se sve zahuktavati kako budu odmicale pripreme. A njih »bijeli« počinju 17. lipnja okupljanjem na Rujevici, dok će u vremenu od 2. do 12. srpnja momčad boraviti u svojoj već tradicionaloj ljetnoj bazi u Kranjskoj Gori.


Kao i ranije dio priprema, ovisno o vrućinama odradit će se na vratarskoj Gmajni nedaleko Fužina, a nakon nekoliko pripremnih utakmica sezona će se otvoriti Superkupom protiv Dinama u Zagrebu.