Ri-mercato

Vedran Jugović opet u bijelom dresu? “Rijeka je moj drugi dom”

Denis Frančišković

Vedran Jugović / Foto: D. ŠKOMRLJ

Vedran Jugović / Foto: D. ŠKOMRLJ

Vidim da je ozračje opet jako dobro, osvojen je trofej, a nakon Matjaža Keka stigao je mladi i prespektivni trener Igor Bišćan koji radi dobre stvari. I momčad je dobra - kažee Vedran Jugović



RIJEKA – Osječanin Vedran Jugović, nekadašnji igrač Rijeke, trenutačno je u gradu na Dravi. I to kao slobodan igrač. Kuloarski se spominje kao moguće pojačanje na Rujevici u novoj sezoni, ali sve više i Osijeka. Jugović je u redove »bijelih« došao 2013. godine, a onda tri godine kasnije otišao na posudbu u južnokorejski Jeonnam Dragons koji je nešto kasnije od Rijeke otkupio njegov ugovor za pola milijuna dolara.


Isprava je sve štimalo, ali klub je potom sve više gubio na ambicioznosti te ispao u Drugu ligu. Vedran se, dojam je zasitio takve situacije, daljine, a i prinova je bila na putu.


Oduševljen Kupom


– Raskinuo sam ugovor prije mjesec dana, tamo u prosincu završava liga i mi smo ispali, a ja sam se nadao da ću odmah biti slobodan. Nisam imao niti motiva ni želje igrati Drugu ligu, unatoč dobroj financijskoj situaciji kluba i mog ugovora. Međutim, nisu me htjeli pustiti, imali su neki projekt za povratak u Prvu ligu – ističe Jugović i nastavlja:




– Već u prvih nekoliko kola vidio sam da će to biti teško izvedivo, da nisu dobro pripremili momčad. Tako da se u jednom trenutku kod mene sve to prelomilo, u međuvremenu sam dobio i sina, rekao im da mi ne moraju ništa niti platiti, samo da mi daju slobodne papire. Želja je bila doći negdje bliže kući i igrati. Tako je i bilo, sad sam u Osijeku i slobodan igrač.


Jugović je u Koreji igrao uglavnom na poziciji zadnjeg veznog. Kad je u pitanju Rijeka i moguće zanimanje kluba s Rujevice – ne dvoji previše.


– U Rijeci sam proveo tri godine, bilo je lijepo… Rijeka je moj drugi dom i sigurno da bi me zanimala ponuda Rijeke. Vidim da je ozračje opet jako dobro, osvojen je trofej, a nakon Matjaža Keka stigao je mladi i prespektivni trener Igor Bišćan koji radi dobre stvari. I momčad je dobra – dodaje Vedran.


Oduševila ga je momčad i njezino izdanje u finalu Kupa s Dinamom, dolazak Rabuzinovog sunca opet u grad na Rječini. Čak je došao i pogledati utakmicu.


– Prvenstvo sam dosta dobro pratio, a bio sam i na finalu Kupa u Puli jer sam baš tada bio u Istri na odmoru. Bila je to stvarno fantastična utakmica, puno znači dobiti ovakav Dinamo koji je bio i u prvenstvu i Europi stvarno dobar. No, Rijeka je takav Dinamo nadigrala u svakom segmentu i zaslužila Kup. Svaka čast dečkima i treneru. Baš mi je bila čast što sam sve to gledao i uživao – tvrdi Jugović koji daje komplimente i na rad Rijekine struke. Ali i općenito svega kad je u pitanju organiziranost kluba s Rujevice.


– Bišćanu nije bilo lako, pogotovo na početku. Ali sve se da ispraviti s radom i dobrim rezultatima. On je to i uspio te dokazao da je kvalitetan stručnjak. Mislim da je ovaj trofej samo početak neke nove ere i onog što Rijeku čeka. Klub ima kvalitetnu momčad koja je dobro vođena, a klub je i jako dobro organiziran. Vjerujem da će Rijeka biti samo još bolja – prognozira Jugović.


Na meti Osijeka


Raduje je i zadržavanje Gorgona te nastojanje da ostane i Čolak.


– Obojica su jako kvalitetni igrači. Gorgon se dokazao i kao osoba i kao igrač. To govori i dodijeljena mu kapetanska vrpca kao strancu. Uvijek je to priznanje i čast. Spomenuo bih i Kvržića od starosjedioca, baš u finalu Kupa odigrao je vrhunski, po meni osobno bio jedna od najboljih igrača Rijeke ove sezone. Sigurno je cilj zadržati ovu momčad na okupu pogotovo za Europu i napraviti što bolji rezultat. Kad se sjetim, te su utakmice stvarno bile za poseban gušt, pogotovo one iz grupne faze. Bilo bi lijepo opet dovesti prave klubove u grad gledati velike utakmice. Sigurno da je to cilj svima – kaže Jugović koji je ostao u kontaktu s nekim igračima, ali i s – Ivanom Manceom, zamjenikom sportskog direktora »bijelih«.


– S Kvržićem sam se nedavno našao, a od ostalih igrača s kojima sam igrao nije ih puno ostalo. Tu su Sluga i Prskalo, ali znam te dečke još od ranije… Čuo sam se nešto kratko i s Ivanom Manceom, s njim sam i igrao, prijatelji smo… I to nevezano uz moj status. Prijelazni rok tek počinje, vidjet ćemo što vrijeme donosi. Osijek? S njima sam u kontaktu već duže vrijeme, tamo sam proveo pet godina i razgovaramo. Ali nije to otišlo daleko od nekih početnih razgovora. Sve je otvoreno, tek će sljedećih dana i tjedan početi malo ozbiljniji kontakti kod većine igrača i klubova – zaključuje Jugović.