Rijekin junak

SIMON SLUGA: U Kranjčevićevoj sam samo radio svoj posao, kao i uvijek

Ivana Vaupotić

Simon Sluga/Foto PIXSELL

Simon Sluga/Foto PIXSELL

Piše se da je Rijeka pobijedila, i to je ono najvažnije. Nema potrebe za brojanjem individualnih zasluga jer nogomet je kolektivni sport – tvrdi samozatajni vratar Riječana



RIJEKA Pobjeda nad Lokomotivom u Kranjčevićevoj (2:1) prošlog je petka definitivno potvrdila da su čelnici Rijeke definitivno povukli pravi potez kada su angažirali Igora Bišćana, nakon odlaska Matjaža Keka, čiji je trenerski opus na Kvarneru posut trofejima. Naime, gole brojke kažu da je pod Bišćanovim vodstvom osvojeno 36 od 48 mogućih bodova, što iznosi sjajnih 75 posto.


Dojam postaje još bolji kada se film vrati nešto više od pet mjeseci unatrag. U trenutku Bišćanovog dolaska Rijeka je bila peta sa četrnaest bodova, iza Osijeka sa dvadeset, Lokomotive sa devetnaest i Gorice sa šesnaest bodova, a sada je pogled na ljestvicu HT Prve lige potpuno drugačiji.


Danas drugo mjesto predstavlja realnost momčadi s Rujevice, s time da je sve ostvareno uz nadrealne probleme s izostancima zbog ozljeda i kartona. Preciznije, u tom su razdoblju Osijek i Gorica osvojili 23, a Lokomotiva 22 boda, što će reći da je Rijeka pod Bišćanovim ravnanjem protutnjala pored konkurencije.




Dodatni značaj pobjedi u derbiju daje i podatak da Rijeka nije zabila gol na prvenstvenom gostovanju kod Lokomotive od 30. listopada 2016. godine. Tog je dana Alexander Gorgon potvrdio pobjedu (2:0), a zatim su uslijedile još četiri utakmice za bodove u Zagrebu s istim suparnikom. Preciznije, Rijeka je između dva gola Lokomotivi u gostima provela nešto više od šest i pol sati na terenu stadiona u Kranjčevićevoj. Do prošlog petka.


– Bila je ovo jako teška utakmica, to je istina. Sami smo si malo zakomplicirali život, ali najvažnije je da smo na kraju osvojili sva tri boda. Dosta smo se mučili, ali vidjeli smo da i u takvim situacijama možemo izboriti pobjedu. Moramo biti zadovoljni jer smo nakon dugo vremena pobijedili Lokomotivu na strani – kaže Simon Sluga čije su obrane zacementirale osvajanje bodova.


To se posebno odnosi na sudačku nadoknadu, kada je Loren Mažurin opalio bombu iz blizine. Navijači i simpatizeri Lokomotive u tom su trenutku već vidjeli loptu pod prečkom, a Sluga im je svojom fantastičnom refleksnom reakcijom uskratio veselje, potvrdivši status igrača utakmice.


– Nije važno tko je dao više ili manje. U Kranjčevićevoj sam samo radio svoj posao, kao i uvijek. To ponekad bude bolje, a ponekad lošije. Međutim, piše se da je Rijeka pobijedila, i to je ono najvažnije. Nema potrebe za brojanjem individualnih zasluga jer nogomet je kolektivni sport – tvrdi samozatajni vratar.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU