Rijeka u Osijeku

Rožman se još uvijek nije riješio sindroma Bišćanovih ozljeda, a otkrio je i zašto ne igra Lorenco Šimić

Denis Frančišković

Simon Rožman/Foto Arhiva NL

Simon Rožman/Foto Arhiva NL

Kod mene je tako, dečki koji zaslužuju, oni i dobiju priliku. Dosta smo rotirali i još ćemo. Nikad neću staviti u igru igrača koji nije spreman. O tome razmišljamo i razgovaramo s igračima te će svi vjerojatno dobiti priliku ako to zaslužuju. Inače na »lijepe oči« to ne ide - tvrdi Rožman.



RIJEKA Nakon uspješno položenog kup ispita u Varaždinu i dobivene ulaznice za četvrtfinale, nogometaši Rijeke okreću se prvenstvenim obvezama. A one su velike već na startu, u današnjem gostovanju protiv vrlo dobrog Osijeka na Dravi. Osijeka koji je startao u sezonu ipak malo ispod očekivanja. Uostalom, kao i Rijeka. Sistem »toplo-hladno« prepoznatljiv je i u rezultatu i prezentaciji dvaju sastava koji aspiriraju na drugo mjesto na ljestvici.


Rijeka je posljednji put slavila u Gradskom vrtu točno prije godinu dana (1:2), ali u posljednje dvije utakmice »otkinula« je Osječanima samo mršavi bod. Najprije je izgubila u Osijeku istim rezultatom, dok je posljednja utakmica na Rujevici završila bez pobjednika (1:1) golovima Čolaka (34’) i Žapera (86’).


Po stalnom negativnom obrascu »bijele« niti ovaj put ne zaobilaze ozljede. Rožman ima ideju kako protiv Osječana, ali ne u potpunosti s kojim igračima je sprovesti u djelo.




– Acosty, Pavičić i Velkovski su aut, dok su Čolak, Andrijašević i Gorgon bolje. No, još nisam odlučio tko će zaigrati. Znamo kako, ali još imam neke kombinacije oko prvih jedanaest. To ćemo vidjeti, traže se samo ono koji su sto posto spremni. Ozbiljnija ozljeda Pavičića? Ne, on se polako vraća, dva dana je trenirao, dva nije. Odlučili smo da se rehabilitira do kraja i sada je u procesu kad se već polako vraća u trenažni proces. Velkovski? Ja sam tip trenera koji želim da su igrači sto posto spremni, sada krećemo u priču po kojoj onaj tko je zdrav je na terenu, onaj koji nije, rehabilitira se do daljnjega – dodaje trener Rijeke.


U posljednjim susretima niti par središnji braniča nije izgledao sinkronizirano i pouzdano. Ima li trener problema oko odabira stopera? I kad će konačno zaigrati Šimić?


– Kod mene je tako, dečki koji zaslužuju, oni i dobiju priliku. Dosta smo rotirali i još ćemo. Nikad neću staviti u igru igrača koji nije spreman. O tome razmišljamo i razgovaramo s igračima te će svi vjerojatno dobiti priliku ako to zaslužuju. Inače na »lijepe oči« to ne ide – tvrdi Rožman.


Mamić i Lepinjica vratili su se odnosno startali u Varaždinu. Pritom je Mamić i zabio prvi pogodak.


– Idemo od utakmice do utakmice, nikoga nismo precrtali. Svaka utakmica ima neku specifičnost, a Mamić je opravdao u Varaždinu ono što smo od njega tražili. Sigurno je da ima i velike rezerve. Kandidat je za sljedeću i sve ostale utakmice. Lepinjica? Ista priča. Svi igrači imaju nešto svoje, ali nije tako strašno ako su počeli samo dvije od šest utakmica. Tu su i reprezentativne obveze koje oduzimaju po 14 dana procesa. Najvažnije je da igrači rade svaki dan na sebi jer sutra može doći novi trener ili oni otići u neki drugi klub. Za to moraju biti spremni. To je dio razmišljanja o ovom sportu. I tada će im biti lakše – kaže trener »bijelih«.