Pripreme

Rijeka već danas u Portugalu igra protiv “Wolsburga”, osiguran i televizijski prijenos

Denis Frančišković

Foto NK Rijeka

Foto NK Rijeka

Sve tri utakmice bit će prilika za provjeru mogućnosti, da provedemo na travnjaku ono što trener traži od nas i pripremimo se za sve eventualne scenarije koji nas očekuju – kaže Dario Župarić



RIJEKA Na porugalsko tlo, točnije u Lisabon, »bijeli« su sletjeli jučer poslijepodne letom iz Zagreba, odmah se potom otisnuli put 255 kilometara udaljene Albuferije nedaleko Fara te odradili posljepodnevni trening.


Već danas momčad Igora Bišćana, koji na okupu ima 26 igrača, odigrat će prvu utakmicu u 2019. godini, a test neće biti nimalo lagan. Protivnik je »Wolfsburg«, petoplasirana momčad Bundeslige, početak utakmice zakazan je u 14 sati po srednjeeuropskom vremenu na gradskom stadionu.


Inače u planu su još dvije utakmice, 17. siječnja sa švicarskim »Servettom« (20 sati) i 20. siječnja s kineskim »Beijing Sinobo Guoanom« (17 sati), sve uz izravan prijenos na Hrvatskoj nogometnoj televiziji.




– Očekuju nas nešto kraće pripreme, ali moramo maksimalno iskoristiti vrijeme i uvjete koje imamo na raspolaganju. Jako brzo će doći utakmica protiv »Slaven Belupa« i moramo biti maksimalno spremni dočekati nastavak prvenstva – rekao je branič »bijelih« Dario Župarić po dolasku u Albufieru.