Rijeka vs. Dinamo

Rijeci prijete Gavro, Leo i Oršić, a modrima otpisana šestorka predvođena Frankom

Ivana Vaupotić

Franko Andrijašević/Foto Arhiva NL

Franko Andrijašević/Foto Arhiva NL

Otkada je Mišković postao predsjednik Rijeke, 20. ožujka 2012. godine, kroz Kvarner je prodefilirala cijela jedna momčad igrača koji su prije toga bili u Maksimirskoj 128. U tih sedam i pol godina Rijeka je na svom terenu odigrala petnaest prvenstvenih utakmica s Dinamom, uknjiživši pet pobjeda, osam neriješenih rezultata i dva poraza.



ZAGREB Uoči nedjeljnog derbija na Rujevici, nije na odmet podsjetiti da jedno od nepisanih pravila svih kolektivnih sportova, pa tako i nogometa, kaže da kod svakog igrača poseban motiv bude utakmice protiv bivšeg kluba. Uzmu li se kao ogledni primjer domaća sučeljavanja Rijeke s Dinamom u eri Damira Miškovića, tu definitivno ima istine.


Naime, on je postao predsjednik kluba 20. ožujka 2012. godine, na svoj 47. rođendan, a u tom je razdoblju kroz Kvarner prodefilirala cijela jedna momčad igrača koji su prije toga bili u Maksimirskoj 128. U tih sedam i pol godina Rijeka je na svom terenu odigrala petnaest prvenstvenih utakmica s Dinamom, uknjiživši pet pobjeda, osam neriješenih rezultata i dva poraza.


Kada su trofeji u pitanju, najdublji trag je definitivno ostavio Franko Andrijašević, koji je i danas na Rujevici. Zapravo, suvišno je podsjećati koliko su njegove sjajne partije, začinjene brojnim golovima i asistencijama, značile za osvajanje duple krune u sezoni 2016./17.




Pored Andrijaševića, u riječkoj svlačionici sada se nalaze još četvorica igrača koji su u ranijoj fazi karijere zabilježili barem jedan seniorski nastup za Dinamo, a to su Ivan Tomečak, Petar Mamić, Domagoj Pavičić, i Luka Capan. Njima uz bok slobodno se može staviti i Roberta Murića, iako je svojedobno otišao u Ajax kao junior, prije nego što je zaigrao u modrom dresu na seniorskoj razini.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU