Tužno prisjećanje

Prije šest godina otišao je Robert Komen, bivši čelnik Rijeke i nogometni vizionar

P. N.

Robert Komen/Foto Arhiva NL

Robert Komen/Foto Arhiva NL

Komen je obnašao razne klupske funkcije, živio je i disao punim plućima za klub kojega je neizmjerno volio vjerujući i u najtežim trenucima da je moguće pronaći "spasitelja" u vidu strateškog partnera kojega je na kraju i pronašao u Gabrieleu Volpiju, odnosno Damiru Miškoviću.



RIJEKA Na stranicama HNK Rijeke prigodnim tekstom prisjetili su se lika i djela Roberta Komena, bivšega klupskog predsjednika i vizionara, koji je prije šest godina prerano otišao u dobra spominjanja. Komen je obnašao razne klupske funkcije, živio je i disao punim plućima za klub kojega je neizmjerno volio vjerujući i u najtežim trenucima da je moguće pronaći “spasitelja” u vidu strateškog partnera kojega je na kraju i pronašao u Gabrieleu Volpiju, odnosno Damiru Miškoviću. “Prije šest godina napustio nas je Robert Komen, čovjek koji je podmetnuo leđa i preuzeo ulogu predsjednika HNK Rijeka u vjerojatno najtežim trenucima u klupskoj povijesti. Čovjek nepresušne energije koji je živio i disao za bijelu boju.


Riječki brod tih godina opasno se nagnuo u olujnim vremenima, a izlazak iz oluje krenuo je 20. ožujka kada je Damir Mišković izabran za predsjednika HNK Rijeka.


Fotografija na kojoj su Damir Mišković i Robert Komen zagrljeni i nasmijani na već povijesnoj skupštini 2012. godine, najbolje je govorila o ushićenju i optimizmu koje lansiralo riječki nogomet u nove visine.




Nažalost, Robert Komen nije dočekao ono najljepše, dvostruku krunu i toliko željeni naslov prvaka, ali nema sumnje da je ostavio svoj dubok trag i pečat na svim uspjesima koje je Rijeka ostvarila od dolaska Damira Miškovića.


Ništa manje truda i entuzijazma Komen je uložio i u Kvarnersku rivijeru u kojoj je dugi niz godina obavljao ulogu predsjednika Organizacijskog odbora održavajući visoki standard organizacije u najtežim vremenima.  Neumorno je radio na tome da jedan od najpoznatijih turnira ne izgubi svoj prepoznatljiv izgled i značaj u nogometnom svijetu.


Za sve zasluge  što je napravio za Rijeku stadion na Podmurvicama, mjesto gdje rastu i razvijaju se nogometni talenti HNK Rijeka, ali i drugih klubova, sada nosi ime Robert Komen.”, stoji na klupskim internet stranicama riječkoga prvoligaša.