Novi poraz Škota

Nogometaši Aberdeena bez Sama Cosgrovea pali i na St. Mirren Parku

Denis Frančišković

Derek McInnes/Foto Arhiva NL

Derek McInnes/Foto Arhiva NL



RIJEKA Nogometaši Aberdeena, suparnici Rijeke u trećem pretkolu Europske lige, doživjeli su i drugi poraz u nizu. Nakon posrtaja na Rujevici »crveni« su poraženi i u drugom kolu domaćeg prvenstva, na gostovanju kod St. Mirrena 0:1.


Novo je to bolno prizemljenje za momčad Dereka McInnesa, više psihološki udarac pred uzvrat s “bijelima” ovog četvrtka za koji je kormilar Aberdeena pozvao i domaće navijače, Red Army, da pomognu momčadi i podvigom eliminiraju Rijeku.


Utakmica je riješena u 13. minuti kada je Durmus s lijeve strane pogodio donji desni kut na asistenciju Magennisa. Aberdeen je prvi pravi udarac na vratar uputio tek u 32. minuti, izveo je mnoštvo kornera, ali bez uspjeha.




Zanimljivo, Aberdeen je susret odigrao bez svog prvog strijelca Cosgrovea kojem obrana “bijelih” nije dala niti najmanje šanse da se istakne. Trener McInnes pribjegao je i promjeni sustava igrajući s jednim zadnjom veznim igračem, Ojom koji je skrivio i jedanaesterac nad Capanom, dok je u napda bio usamljeni Main.


McInnes je tako nakon osam pobjeda i četiri remija doživio prvi poraz od momčadi s Paisleya koja je prošle sezone zauzela pretposljednje mjesto. Sada njega i momčad čekaju još veća iskušenja, na vrata kuca Rijeka, a potom se opet ide u goste, kod Kilmarnocka.


Aberdeen protiv St. Mirrena (4-1-4-1): Lewis – Leigh (od 87′ Wilson), McKenna, Considine, Vyner – Ojo – McLennan (od 62′ McGinn), Wright (od 62′ Gallagher), Ferguson, Hedges – Main.


Aberdeen protiv Rijeke (4-3-3): Lewis – Leigh, McKenna, Considine, Logan – Gallagher, Ojo, Ferguson – McGinn, Cosgrove, Hedges.