Nervozni Grci

Ni u AEK-u nije baš idilično uoči dolaska Rijeke, Jimenezu nedostaje nekoliko bitnih igrača

Ivan Volarić

Riječko slavlje – Lazaros Christodoulopoulos u zagrljaju s trenerom Manuelom Jimenez na Rujevici / Foto Roni BRMALJ

Riječko slavlje – Lazaros Christodoulopoulos u zagrljaju s trenerom Manuelom Jimenez na Rujevici / Foto Roni BRMALJ

Nervozne Jimenezove reakcije možda proizlaze iz činjenice da mu je izvan stroja nekoliko bitnih karika: branič Uroš Ćosić, defanzivni veznjak Jakob Johnsson i grčki reprezentativni ofenzivni veznjak Petros Mantalos



RIJEKA – “Rijeka” i AEK odigrali su od svog međusobnog sudara na Rujevici 13 službenih utakmica. Grci su ostvarili šest pobjeda, pet remija i doživjeli samo dva poraza. Oba u grčkom prvenstvu od »Asterasa« (0:2) u gostima i »Atromitosa« (0:1) pred svojim navijačima. Momčad španjolskog stručnjaka Manuela Jimeneza većinu onih najvažnijih ispita je uspješno odradila. Donijeli su bod iz Milana, dobili su u derbiju »Olympiakos« i PAOK, prošloga vikenda golom Marka Livaje u 95. minuti spasili su se od poraza na gostovanju kod »Panathinaikosa«.


AEK je u samom vrhu, a »Rijeka«… »Rijeka« je ogled s AEK-om pred svojim navijačima dočekala na drugoj poziciji s četiri boda manje od »Dinama«, a novi sraz s Grcima dočekat će na četvrtoj poziciji sa čak 14 bodova zaostatka od lidera iz Maksimira. »Bijeli« su između dva ogleda s AEK-om ostvarili pet pobjeda, dva remija i doživjeli čak šest poraza. Razlika u formi je evidentna, Riječani su u velikim problemima, no ni u AEK-ovim redovima ne vlada baš potpuna idila.


Temperamenti španjolski stručnjak Manuel Jimenez se nakon utakmice s »Panathinaikosom« morao ispričavati za svoje ponašanje jer se za vrijeme utakmice verbalno sukobio s navijačima suparničke momčadi. Nekoliko dana ranije Jimenezu se ispričao njegov branič Ognjen Vranješ. Naime, samo je prisebna reakcija članova stručnog stožera spriječila fizički obračun trenera i braniča na utakmici kada je Jimenez izvukao iz igre BiH reprezentativca. Nervozne Jimenezove reakcije možda proizlaze iz činjenice da mu je izvan stroja nekoliko bitnih karika.




Duže vremena su odsutni branič Uroš Ćosić, švedski defanzivni veznjak Jakob Johnsson i grčki reprezentativni ofenzivni veznjak Petros Mantalos. Jimenez je pritom i promjenio sustav igre, na Rujevici je igrao u rasporedu 4-2-3-1, a u posljednje vrijeme prakticira raspored 3-5-2. Konkretnije, Španjolac na klupi AEK-a promjenio je sustav nakon posljednjeg poraza od »Atromitosa« pred svojim navijačima. U idućih pet utakmica primio je samo jedan (protiv Panathinaikosa), a postigao čak – 10 pogodaka. Jedino »Milan« je u tom nizu uspio sačuvati svoju mrežu.