Bugarski internacionalac u 'Rijeci'

Na Rujevici predstavljen Božinov: ‘Očekujem da ću uskoro igrati i zabijati golove’

Orlando Rivetti

ZAHVALAN NA PRILICI – Valerij Božinov / Snimio Sergej DRECHSLER

ZAHVALAN NA PRILICI – Valerij Božinov / Snimio Sergej DRECHSLER

Očekujem brzi nastup. Trenirao sam  dodatno. Dogovor je  s trenerom i stručnim stožerom da radim što više na tjelesnoj spremi, kondiciji i snazi... Biti zdrav i igrati preduvjeti su za stjecanje kondicije. Posljednji sam došao, ali upoznao sam igrače,  svi su mi pružili ruku, prihvatili su me, zahvalan sam im. Ne postoji  matematički izračun, ali očekujem da ću uskoro igrati i zabijati golove



RIJEKA  Na »bijeli oltar« HNK Rijeka, press konferenciju, doveo ga je sportski direktor Srećko Juričić.


– U klubu smo zadovoljni što smo uspjeli potpisati ugovor s igračem njegovih  kvaliteta. Božinov bio  je član najvećih europskih klubova, stjecajem okolnosti u posljednje vrijeme je manje igrao, bio ozlijeđen, sada je na putu oporavka. Kada bude spreman bit će veliko pojačanje za Rijeku. Igrač koji može individualnim potezom riješiti utakmicu, ali i kvalitetnim pasom.  Može igrati u špici, i iza prvog napadača. Ugovor je potpisan na šest mjeseci s opcijom produljenja na dvije godine.


Valerij Božinov bio je svojedobno igrač od 15 milijuna eura… Igrao za sedam talijanskih momčadi, među kojima je i Juventus, bio je u Manchester Cityju. Sada traži povratak na stare staze slave…




– Hvala predsjedniku Miškoviću i direktoru Juričiću koji su mi ovim ugovorom pružili priliku. Naravno, i šefu Keku. Rekli su mi da imam kvalitetu, ali da me žele vidjeti u Portugalu. Nisam dvojio. Tamo sam Juričiću rekao pošteno sve što treba znati, da sam imao mali kirurški zahvat na koljenu prije dva mjeseca, da nisam puno igrao zadnja četiri mjeseca. Imao sam bazu, radio sam individualno, nedostajao mi je rad s ekipom, utakmice. Hvala na prilici, još jednom. Vjerujem da svojom kvalitetom i iskustvom mogu doprinijeti osvajanju barem jednog trofeja i plasmanu u  Europsku ligu.


Srećko Juričić vjeruje da će Božinov brzo biti spreman za nastup, iako su se procjene nezahvalne.  A Božinov?


– Očekujem brzi nastup. Trenirao sam  dodatno. Dogovor je  s trenerom i stručnim stožerom da radim što više na tjelesnoj spremi, kondiciji i snazi… Biti zdrav i igrati preduvjeti su za stjecanje kondicije. Posljednji sam došao, ali upoznao sam igrače,  svi su mi pružili ruku, prihvatili su me, zahvalan sam im. Ne postoji  matematički izračun, ali očekujem da ću uskoro igrati i zabijati golove.


VIŠE MOŽETE PROČITATI U TISKANOM IZDANJU U PETAK!