Dirljivi oproštaj

NK Rijeka sa suzama se oprašta od Keka: ‘Matjaž, hvala ti na svemu’

P. N.

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Klub HNK Rijeka oprostio se od Matjaža Keka s puno poštovanja te je na svojoj internet stranici objavio dirljivu video snimku koja rezimira sve njegove uspjehe s riječkim nogometnim klubom, uz poruku 'Matjaž, hvala ti na svemu'



RIJEKA Subotnjim porazom u Velikoj Gorici završila je jedna više nego uspješna era u novijoj povijesti riječkoga prvoligaša. Matjaž Kek je najuspješniji i najdugovječniji trener u povijesti kluba.


Klub HNK Rijeka oprostio se od Matjaža Keka s puno poštovanja te je na svojoj internet stranici objavio dirljivu video snimku koja rezimira sve njegove uspjehe s riječkim nogometnim klubom, uz poruku ‘Matjaž, hvala ti na svemu’.



Kek je na riječku klupu prvi put sjeo 9. ožujka 2013. godine. Matjaž Kek je ostvario ukupno 164 pobjede u 274 službene utakmice (65 remija, 45 poraza) na klupi Rijeke u četiri različita natjecanja. 




Matjaž Kek je u proteklih 2037 dana, odnosno pet godina, šest mjesec i 27 dana , osvojio četiri trofeja. Dva Kupa Hrvatske (2014., 2017.), Superkup (2014.) i prvi, povijesni naslov prvaka (2017. godine).


Triput su bijeli pod njegovim vodstvom igrali skupnu fazu Europske lige, ostvarili neke od antologijskih uspjeha u Europu poput trijumfa nad Stuttgartom, nekadašnjim europskim prvacima Milanom i Feyenoordom ili remija s osvajačem Europske lige Sevillom.