Ri mercato

Mate Maleš sprema se za Daleki istok, novac za Eleza stiže u srpnju

Ivan Volarić

Navodno Kinezi za kapetana Rijeke nude 450 tisuća eura obeštećenja



RIJEKA Prvoga radnoga dana novoga tjedna, odnosno prvoga dana priprema, »Rijeka« je ostala bez još jednog prvotimca. Josip Elez priveo je kraju svoj transfer u bundesligaša »Hannovera«.


Doduše, branič »Rijeke« nastupat će do ljeta za »Hannover« kao posuđeni igrač, a onda će se aktivirati klauzula o obveznom otkupu pa će već tijekom srpnja ovaj transfer biti završen. U financijskom dijelu to znači da će »Rijeka« odmah dobiti pola milijuna eura za posudbu, a preostalih 2,5 milijuna eura obeštećenja tijekom srpnja.


Na takvom poslovnom aranažmanu inzistirali su čelnici »Hannovera« kako bi izbjegli FIFA-in »financijski fair play«, slično kao i prošle jeseni »Sporting Lisabon« u slučaju Stefana Ristovskog.




Elezovim stopama u idućih dan, dva gotovo sigurno će krenuti i kapetan Mate Maleš. Navodno je najbliži odlasku na Daleki istok u redove jednog kineskog superligaša. Ugledno društvo i prilika da osigura svoju nogometnu mirovinu.


I »Rijeka« bi mogla od toga solidno zaraditi. Navodno Kinezi nude 450 tisuća eura obeštećenja. Ako se doista realizira ovaj posao, ispada da će »Rijeka« zaraditi otprilike isto kao i od odlaska Marka Vešovića u »Legiju«. Iako je iskusni veznjak nedvojbeno pružio svoj doprinos prošlosezonskim uspjesima »bijelih« ipak je teško to usporediti s onim što su značile Vešovićeve partije u kontekstu osvajanja duple krune.