Zadnja prilika

Kupite šal na dan utakmice i dobijete ulaznicu za tribinu E

Edi Prodan

Foto Silvano Ježina

Foto Silvano Ježina

Iz KN Armada su održali obećanje i na dan utakmice će biti dostupno još 50 ulaznica koje će darivati onima koji kupe repliku prvoga Armadinog šala



RIJEKA Ostala je još jedna noć i nešto sati subotnjeg dana do međunarodne nogometne utakmice između HNK Rijeke i NK Maribora, koja će se održati sutra, u subotu 8. rujna 2018. godine na stadionu Kantrida s početkom u 20 sati. Akcija »Povratak na Kantridu« u cjelosti je djelo Armade, ona je uostalom i organizator susreta stoga se javnosti, kako bi se razjasnile i najmanje pojedinosti, obratio njezin predsjednik Dejan Božić.


– Nakon neprekidnih 100 godina igranja najviših i najznačajnijih nogometnih utakmica i natjecanja, Kantrida je zamijenjena modernim nogometnim zdanjem na Rujevici. Iako je to značajan iskorak za Rijeku, jednostavno nismo mogli prežaliti šarm naše »stare dame«. Odlazak na Rujevicu za nas nikad nije značio »zbogom« već – »doviđenja«!


Baš zato, mi kao najvjerniji navijači, u potpunosti svjesni svoje povijesti i tradicije, nismo se mogli pomiriti sa činjenicom da Kantrida pada u zaborav. Upravo suprotno, tražili smo način da, barem na jedan dan, nezaboravnim našim hukom ponovo probudimo onaj stari, sada uspavani duh Kantride, ističe Božić.




Inicijativa KN Armada, uz veliku količinu entuzijazma, volonterstva i vjere u uspjeh, okupila je glavne partnere ovakvog projekta. Tražilo se atraktivnog protivnika koje će se odazvati pozivu Armade i time dati dodatni motiv navijačima za dolazak pod legendarne stijene. Zahvaljujući razumijevanju vodstva HNK Rijeke, trenera Matjaža Keka, NK Maribora, Grada Rijeka i Sava osiguranja, postignut je konačan dogovor.


– Ova utakmica, uz navijački ima i humanitarni karakter, jer se dio prihoda od ulaznica i darovanih dresova HNK Rijeke, namjeravamo donirati u dobrotvorne svrhe.Ono što je također jako važno: jasno naglašavamo da je za ovaj događaj isključivo odgovoran KN Armada Rijeka zbog čega apeliramo na naše pripadnike, navijače i sve posjetitelje da se tijekom održavanja utakmice pridržavaju naših uputa, da prate navijanje i ne postavljaju svoje zastave na ogradu. Od svih se očekuje da donesu svoje šal kao glavno navijačko obilježje, čime će samo pomoći sveukupnom dojmu ispunjene Kantride.

Apeliramo da se svi suzdrže od bilo kakvog načina ponašanja koji bi nam nepovratno mogao umanjiti značaj inicijative »Povratak na Kantridu« i time narušiti težnju da ovakve priredbe postanu riječka tradicija. I na kraju – suzdržite se od bilo kakvog ometanja utakmice i utrčavanja na travnjak po njezinom završetku jer će dresovi u kojima će igrači nastupati na Kantridi također biti predmet aukcije koja će se organizirati u humanitarne svrhe. Kantrida – samo jedno mjesto zove se dom, istaknuo je na kraju svog obraćanja Dejan Božić, predsjednik KN Armada ujedno i čelni čovjek sveukupne organizacije utakmice koja je već sada, i prije samog odigravanja zaslužila svoje mjesto u povijesti.


U KN Armada također poručuju kako je ostalo još 50 karata za utakmicu na E tribini. One neće ići u prodaju, već će prvih 50 kupaca,  koji na dan utakmice kupe repliku povijesnog šala dobiti ulaznicu na dar.