Trener Rijeke

Kek rezigniran: ‘Probali smo sve, ali ne ide. Kao da se u momčad uvukla negativna karma’

Orlando Rivetti

Foto V. Karuza

Foto V. Karuza



Rijekin trener Matjaž Kek ima razloga da zabrinutost, momčad želi, ali ne može napraviti ništa. Odnosno nije u stanju zabiti gol i dosta toga još…


– Još jedna utakmica u kojoj smo pokazali silnu želju, napravili pritisak, imali posjed lopte, ali nam nije donijela rezultata. Razočarani smo, normalno,  raspletom. Moramo dalje tražiti put izlaza iz krize, nastaviti raditi. Kao da se negativna karma uvukla u ekipu. Silna želja, ponavljam, ali nemamo taj zadnji pas, neophodnu agresiju u šesnaest metara. Sila, posjed, a na kraju bez postignuta gola. Razočaranje.


Do odmora je bilo jako slabo, u nastavku više trke i ideje?




– Nije da nije bilo ništa, ne slažem se. Puno smo probijali po desnoj strani. Nedostaje nam taj brzi zadnji pas u šesnaest metara. Sve iskontroliramo, nisu nam došli na dvadeset metara. No nema igrača koji bi te silne lopte pretvorio u pogotke. Pored Gavranovića nedostaje jedan igrač koji bi to realizirao. Predstoji nam raditi, pričati i tražiti rješenje. Pokušati izaći iz toga.


Pavičić je upao tek u 70.?


– Morao sam ga malo sačuvati, igrao je pet utakmica. Osim toga bio je malo načet poslije Kupa u Velikoj Gorici. Mišić ne smije igrati u četvrtak u Ateni. Morao sam nešto kombinirati. Probali smo sve, željeli smo, imali smo podršku s tribina, ali ne ide, rezignirano će Kek.


Samir Toplak, iskusni stručnjak došao je na presicu s osmijehom na licu.


– Puno smo puta Riječanima zagorčavali život, ali je ovo prvi puta da sreća nije ta koja nam je pomogla. Igrači su zaslužili ovaj rezultat požrtvovnošću i disciplinom.  Rijeka nam je stvorila jednu jedinu pravu prigodu u 85. minuti. Ponosan sam na ove igrača, na ovaj rezultat. U goste smo Riječanima došli u najnezgodnijem trenutku, nakon prvenstvene pauze. Znali smo da ako zdržimo 15 minuta da će nakon toga biti sve nervozniji.