Pobjeda nad Goricom

KEKU SE VRATIO OSMIJEH ‘Ovo je utakmica koja vraća samopouzdanje’

Ivan Volarić

Foto Denis Lovrović

Foto Denis Lovrović

Kada smo tu napravili neke promjene, uveli Gavranovića, onda smo dobili dubinu, a oba boka su se digla više i sve to je izgledalo malo bolje. Važan je bio prolaz



Treneru »bijelih« Matjažu Keku vratio se nakon “Gorice” osmijeh na lice. Očito je i iskusni stručnjak ovu pobjedu doživio kao mali korak prema izlazu iz krize u koju je njegova momčad upala.


– Dobro smo se pripremili za ovu utakmicu, jer ipak nam je nedostajalo dosta igrača (Elez, Heber, Vešović… op. a.) – započeo je Kek.


– U prvome poluvremenu smo iskontrolirali situaciju i sačekali trenutak da kvaliteta presudi. Vidjelo se u našoj igri dosta nervoze, malo više pogrešaka u pasu nego inače. Na kraju možemo biti zadovoljni rezultatom i prolaskom. Sigurno da jedna pobjeda može značiti jedno samopouzdanje, ali moramo mi još puno raditi i rješavati naše probleme iz dana u dan.




Riječani su djelovali puno mirnije nakon što je Pavičić načeo domaću mrežu.


– To je bilo očekivano. Ipak je »Gorica« vodeća ekipa u Drugoj HNL, suparnik koji je, kada igra kući, dosta nezgodan ako ih pustiš da se razigraju. Dogovor je bio da ih iskontroliramo u prvom poluvremenu. Bili smo u tom razdoblju premalo opasni po gol. Kada smo tu napravili neke promjene, uveli Gavranovića, onda smo dobili dubinu, a oba boka su se digla više i sve to je izgledalo malo bolje. Važan je bio prolaz.


Mišić je u nastavku izašao iz igre šepajući…


– Nije izašao samo zbog ozljede. U nekim trenucima još uvijek djeluje dosta nervozno. Kada je ušao u ritam trke i njegove naglašene agresije, onda je bilo OK. Dobio je pritom nezgodan udarac, vidjet ćemo o čemu se radi… Ova utakmica je vratila samopouzdanje, ali ne smijemo samo od toga živjeti. Moramo biti kvalitetniji i agresivniji. Već u pripremi sam vidio da ima dosta želje, pozitivne nervoze i htijenja. Sve je na kraju dobro završilo – poručio je trener Riječana. 


OKVIR: