Prometno na Rujevici

Josip Brezovec odlazi u Moldaviju, Zlomislić u Tursku, stiže crnogorski branič Šofranac

Ivan Volarić

Foto I. Volarić

Foto I. Volarić



KRANJSKA GORA  Zamjenik sportskoga direktora »bijelih« Ivan Mance i »šef« Srećko Juričić, jedan na Kranjskoj Gori, drugi na Rujevici, rade prekovremeno posljednjih dana. Zaključili su prije nekoliko dana transfer Mirala Samardžića, prodaju koja je u klupsku kasu donijela prodaju vrijednu 1,5 milijuna eura. Već tada se moglo naslutiti da to neće biti posljednji igrački odlazak (prethodno su otišli Vargić, Balaj…).


Jučer je stigla potvrda, »Rijeku« napušta i Josip Brezovec. Iskusni veznjak nije pogledao do kraja utakmicu u Kranju. Nakon razgovora sa zamjenikom sportskoga direktora Ivanom Manceom otišao je prema svojoj novoj destinaciji – tiraspoljskom »Sheriffu«. »Rijeka« s prvakom Moldavije gaji dobre poslovne odnose još otkada ih je izbacila na putu prema skupinama Europske lige. Prošloga ljeta »bijelih« su prodali »Sheriffu« napadača Josipa Ivančića i zaradili sto tisuća eura odštete, Brezovec navodno odlazi za otprilike duplo više – 250 tisuća eura. Nije loše za tridesetogodišnjeg veznjaka koji bi objektivno gledano  teško uživao status prvotimca s obzirom na sadašnje odnose snaga u veznom redu riječkoga prvoligaša.


»Rijeku« napušta i Damir Zlomislić. Veznjak »bijelih« potpisao je trogodišnji ugovor (1+2) s turskim prvoligašem »Gaziantep Buyuksehirom«. »Rijeka« je navodno od tog transfera zaradila 50-ak tisuća eura na ime obeštećenja, ali zadržala poveći postotak od idućeg transfera. Na izlaznim vratima je i branič Frane Ikić. Traži se klub u kojemu bi zadarski branič, koji nije dobio priliku upisati ni jednu službenu minutu u »bijelom« dresu,  odradio sezonu na posudbi.




Potraga za stoperom mogla bi, tvrde upućeni, u idućih 48 sati donijeti neke konkretne rezultate. Crnogorski mediji tvrde da je nadomak dolaska u »Rijeku« Aleksandar Šofranac, 25-godišnji branič koji je prošle sezone igrao za »Sutjesku«. Povremeni crnogorski reprezentativac (pozvan je nedavno za utakmice s Turskom i Bjelorusijom zajedno s Rijekinim desnim bekom Markom Vešovićem), je osim za klub iz Nikšića igrao i za »Mladost« iz Podgorice i »Javor« iz Ivanjice.


Službeni klupski izvori kao i uvijek u ovakvim situacijama nisu željeli potvrditi »Rijekin« interes za Šofrancem, no neslužbeno riječ je o jednom od najozbiljnijih kandidata za dolazak u Samardžićevim odlaskom osiromašenu riječku zadnju liniju obrane. Traži se intezivno i napadač – profil prva špica.