Prioriteti pojačanja

Ivan Mance o nastavku prijelaznog roka: ‘Dovest ćemo špicu poput Romana Bezjaka’

Ivan Volarić

Napadač i stoper prioriteti - Ivana Mance / Foto Vedran KARUZA

Napadač i stoper prioriteti - Ivana Mance / Foto Vedran KARUZA

Morala bi se stvarno dogoditi iracionalna ponuda da još netko ode – ističe operativac "bijelih" s Rujevice



RIJEKA – Prvog dana priprema pred novinare je izašao i zamjenik sportskog direktora IvanMance, od kojega se zajedno s njegovim nadređenim Srećkom Juričićem, očekuje da u idućih desetak dana odigraju ključne role tijekom zimskog mercata.


– Prioritetno nam je dovesti jednog obrambenog igrača i napadača – započeo je Mance. – Vjerujem da ćemo kroz sedam do deset dana to i riješiti. Nije isključeno da dovedemo i nekog mladog igrača ukoliko se ukaže prigoda, no isto tako cilj nam je kroz ove pripreme istestirati i neke naše mlade igrače.


Olakšava li vam posao kod dovođenja pojačanja transfer Mitrovića u »Bešiktaš«, odnosno činjenica da su Turci objavili visinu transfera i igračevih primanja?




– Ne, jer sada svi misle da imamo puno više novaca za dovođenje. To je pokazatelj s čim se suočavaju klubovi u HNL-u kada se dogode ponude i izlazni transfer. Dogodi se situacija da kao klub jednostavo teško možemo odbiti ponudu kada se igrač suoči s izazovom ugovora s kojim rješava svoju i egzistenciju svoje obitelji. Tražit ćemo najbolje rješenje i igrača koji će svakako biti prava konkurencija Elezu i Šofrancu.


Mitrovićev primjer


Ali, Mitrovićev transfer je pozitivan primjer kako se kroz igranje u »Rijeci« može stići do unosnog ugovora u velikom klubu?


– To nam već u nekoliko prijelaznih rokova služi kao argument kod dovođenja igrača. Mi smo dovodili u prijašnjim prijelaznim rokovima igrače koji možda platežno ili po svojem renomeu nisu u našem rangu, ali su vidjeli kako se ovdje radi i kako se s jednim pravim radom napreduje i onda rade veliki izlazni transferi.


Mislite li da se uskoro može ponoviti ponuda poput »Bešiktašove« za Mitrovića?


– Puno se priča i razgovara na raznim stranama, ali naš cilj je da ovo bude zadnji izlazni transfer ove zime. Morala bi se stvarno dogoditi iracionalna ponuda da netko ode.


Sigurno odlaze Handžić i Ikić?


– To je specifična situacija. S Ikićem ćemo kroz nekoliko dana riješiti situaciju, a s Harisom ćemo vjerujem uskoro uspjeti pronaći rješenje na obostrano zadovoljstvo. Dogovorili smo se da ostanu na produženom odmoru.


Kakvoga napadača dovodite?


– Pokretljiviju špicu, igrača poput Romana Bezjaka.


Tomasov i Elez


Imate mogućnost otkup ugovora Josipa Eleza od »Lazija«?


– To je opcija koju možemo iskoristiti do kraja travnja. Imamo dovoljno vremena, a u planu je otkup njegova ugovora.


»Al Nassr« još uvijek nije otkupio ugovor Marina Tomasova?


– Imaju do kraja trećega mjeseca vremena da odluče hoće li ga otkupiti ili ne. Tomasov do ljeta sigurno ostaje u Saudijskoj Arabiji, a ako ne otkupe njegov ugovor vratit će u »Rijeku«.


Slovenski branič Gregor Balažic »pobjegao« vam je u Rusiju?


– Balažic je bio jedan od igrača koje smo pratili. Sedam do deset dana prije nego što je Mitrović otišao u »Bešiktaš« potpisao je izdašni ugovor u Rusiji. Možda će nam trebati koji dan duže za dovođenje stopera jer ne bi htjeli pogriješiti.


Potraga se dakle kreće otprilike u tom smjeru?


– Mora biti pravi igrač! Mislim da je Balažic igrač koji je mogao ući u »Rijekin« dres. Imamo visoke kriterije i moramo naći prije svega nekoga tko karakterom zaslužuje odjenuti »Rijekin« dres.


U »Dinamovu« okruženju su slavodobitno dočekali vijesti o Mitrovićevoj prodaji?


– Na kraju će se veseliti onaj tko će odraditi bolji posao na i van terena. Ne zamaram se s našim konkurentima, gledamo sebe, pokušavamo reagirati racionalno, a da nam momčad bude što jača – rekao je Mance.