Zamjenik sportskog direktora ''Rijeke''

Ivan Mance o nastavku prijelaznog roka: ‘Cilj je zadržati ostatak momčadi i dovesti dva pojačanja’

Ivan Volarić

Foto D. Škomrlj

Foto D. Škomrlj



RIJEKA Negdje istodobno s Mitrovićevim odlaskom u Istanbul iz Dubaija se na Kvarner vratila riječka delegacija sastavljena od vodećih klupskih ljudi. Zamjenik sportskoga direktora »bijelih«, Ivan Mance, vodio je, naravno, uz »šefa« Srećka Juričića i predsjednika Damira Miškovića, osjetljivu operaciju koja je donijela drugi rekordan utržak u klupsku blagajnu od prodaje jednog igrača.


– Transfer Mitrovića je za nas završena priča – započeo je Mance. – Transfer je veliki za pojmove HNL-a, ali i za »Rijeku«. Zadovoljni smo s odštetnim iznosom, a Mitroviću želimo još puno veći transfer iz »Bešiktaša« pa da »Rijeka« dodatno zaradi.


Navijači očekuju brzu reakciju, dovođenje provjereno kvalitetnog stopera koji će popuniti »rupu« Mitrovićevim odlaskom?




– Imamo nekoliko opcija. Pregovoramo, razgovaramo… Nije na zimu lako reagirati, jer nema puno slobodnih igrača. Morat ćemo nešto uložiti i ja očekujem da ćemo u idućih sedam, do deset dana imati riješenje. Trenutno su Elez i Šofranac naši prvi stoperi, riječ je o kvalitetnim igračima. Dakle, situacija nije alarmantna, ali sigurno je da ćemo reagirati.


Sudeći po nekom ustaljenom običaju, dovodit će se igrač koji će se u rekordnom roku adaptirati na novu sredinu?


– Nećemo gatati i puno lupati, dovest ćemo provjereno kvalitetnog igrača koji će moći odmah ući u konkurenciju za igranje.


Emir Spahić sigurno nije taj?


– Ne!


Paralelno s potragom za stoperom, traži se i najmanje još jedan napadač?


– U Hrvatskoj se prijelazni rok otvara malo kasnije nego u ostatku Europe. Vjerujem da ćemo u prvom tjednu priprema imati neka riješenja. Radimo na tome.


Do polaska u Portugal ekipa bi trebala biti posložena?


– Mislim da ćemo ranije zatvoriti obje pozicije.


Moraju li navijači strijepiti od još nekog odlaska bitnih igrača »šampionske Rijeke«?


– Neka naši navijači budu mirni. Uvijek se mogu dogoditi neke ekstra lude ponude, ali nama je stvarno cilj zadržati sve igrače koji su na okupu i pridodati pojačanja vrijedna ostanka na vrhu ljestvice – rekao je Mance.